Hakkımı helal etmiyorum

Hakkımı helal etmiyorum

Aşı karşıtlarının mitinginde 1.5 yıldır canla başla mücadele veren sağlık çalışanları yuhalandı, önde gelen bilim insanları isimleri okunarak hedef gösterildi. “Gidilmeyecek randevular alıp sistemi kilitleme” çağrısı yapıldı. Mitinge onay verilmesine tepki gösteren doktorlar sosyal medyada “Bizden buraya kadar” dedi: Hakkımızı helal etmiyoruz.

18 aylık süreçte salgın tedbirleri gerekçe gösterilerek çok sayıda eylemin gerçekleşmesi engellendi, basın açıklamalarına dahi izin verilmedi. KARAR, aşı karşıtlarının ‘ifade özgürlüğünü gözeten hassasiyete’ yönelik tepkileri gündeme getirdi.

13-eylul-sayfa1-jpg.jpg

Prof. Dr. Bengi Başer

Sistemi kilitleme çağrısı yapılıyor. Devletin salgınla mücadele eden kurumları da suça teşvik eden açıklamaları izlemekle yetiniyor.

Prof. Dr. Güner Sönmez

Sağlık çalışanı bunun için mi can verdi? Haklarınız ödenmez teraneleri buraya kadarmış.

Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu

Tıbbiyeli kardeşlerim, işte sağlıkçıların emeğine gösterilen saygı. Yabancı dil çalışın.

Prof. Dr. Derya Unutmaz

Aşı karşıtlarıyla mücadelemi sonlandırıyorum. Devlet, en ufak müdahalede bulunmazken mücadele etmek artık bize düşmez.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol

Doktorlar yuhalatıldı, ‘sistemi kilitleyin’ buyuruldu. Pandeminin neden yönetilmediğinin şifreleri bu mitingde.

Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran

Bunca emek, özveri, can kaybı bunun için mi? Nasıl olur da bu mitinge izin verilir?

TTB: Tedbirler keyfi, mücadele samimiyetsiz

“Şarlatanlardan hesap soracağız”, “Tıp fakültesinde temel ders: Faşizm” pankartlarıyla sağlıkçılar hedef alındı. Türk Tabipleri Birliği, Maltepe’de HES kodu ve test sonucuna bakılmamasına işaret etti: Basın açıklamalarına dahi izin vermeyen iktidar bilimi yok sayanlara sessiz kalarak müdahalelerin keyfiyete dayandığını ve pandemiyle mücadelede samimiyetsizliğini bir kere daha gösterdi.

Sağlıkçılar bunun için mi can verdi

İstanbul’da tartışma konusu olan aşı karşıtlığı mitinginde kimsenin gitmeyeceği aşı randevuları alınıp sistemi kilitleme çağrısı yapıldı. Salgınla mücadelede canlarını ortaya koyan sağlıkçıların isimleri okunarak hedef gösterildi. Mitinge onay verilmesine tepki gösteren bilim insanları “Yüzlerce sağlık çalışanı bunun için mi can verdi? Haklarınız ödenmez teraneleri buraya kadarmış” dedi.

AŞI KARŞITI MİTİNG DOKTORLARI İSYAN ETTİRDİ

İstanbul Maltepe’de, aşı karşıtlarının ‘Büyük Uyanış’ adını verdikleri aşı karşıtı miting, kaymakamlığın izin vermemesi ancak valilikten izin çıkmasının ardından önceki gün düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingte, polis tarafından giriş noktalarında maske kontrolü yapıldı, maskesiz olanlar maske takması konusunda uyarılarak maske dağıtıldı. Ancak çoğu katılımcının miting alanına girdikten sonra maskelerini çıkardığı görüldü. Polis “Salgın devam ediyor” anonsuyla kuralları hatırlatsa da İçişleri’nin genelgesi uygulanmadı. Kontrollerde aşı kartı ya da PCR testi istenmedi. Göstericiler mitingde ‘Küresel çete Türkiye’den elini çek’, ‘DSÖ, Türkiye’den defol’ ve ‘Benim bedenim, beni kararım’ yazılı dövizler taşıdı. Kimsenin gitmeyeceği randevular alıp sistemi kilitleme çağrısı yapılan mitingte, salgınla mücadele canları ortaya koyan sağlık çalışanlarının isimleri okunarak hedef gösterildi. Mitinge onay verilmesine sitem eden bilim insanları ise sosyal medyadan tepkisini gösterdi:

Prof. Dr. Erhan Tenekecioğlu: Bu insanlara salgın döneminde saçma sapan bir amaç için toplanma izni verenleri kınıyorum. Hayatını riske atarak salgınla mücadele eden sağlıkçılarla dalga geçmektir bu. Tıbbiyeli kardeşlerim işte ülkede sağlıkçıların emeğine gösterilen saygı! Yabancı dil çalışın.

Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran: Aşı karşıtlarının miting yapmalarına izin verilmesi çılgınlık. Aşı varken olmayıp hasta olmak, yoğun bakıma yatmak, ölmek bir tercih olmamalı. Bunca emek, özveri, can kaybı bunun için mi? Nasıl olur da böyle bir mitinge izin verilir? #hakkımıhelaletmiyorum


Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Nişantaşı gibi lüks semtlerden muayenehaneci hekimler ve ticari ürünler satan tuhaf adamların, para, şöhret arzuları ile yaptıkları distopik mitingde, salgın mücadelesi veren hekimlerin isimleri anons edildi ve yabancı menşeli pankart taşıyanlarca yuhalandık.

Prof. Dr. Derya Unutmaz: Artık aşı karşıtlarıyla olan mücadelemi tamamen sonlandırıyorum. Koskoca TC devleti bu virüsle işbirliği içinde olanlara en ufak müdahalede bulunmazken sağlıkçılarımızı düşünmezken mücadele etmek artık bize düşmez. Zaten bundan sonrası ya aşı ya korona. Söyleyeceklerim bu kadar.


Prof. Dr. Bengi Başer: Yayılım azalsın, insanlar yaşasın, ülke nefes alsın diyen sahada çalışan gerçek hekimleri, cehaletin önüne yem olarak atarak mı atacaksınız doğru adımları! Samimiyetsizsiniz! #hakkımıhelaletmiyorum


Prof. Dr. Güner Sönmez: Şu anda ağır kıyafetler ve ekipman içinde yüzlerce sağlık çalışanı hayat kurtarmaya çabalarken; aşı karşıtı vatandaşlar güle oynaya miting yapıyor. Bu mücadele de yüzlerce sağlık çalışanı bunun için mi can verdi? Haklarınız ödenmez teraneleri buraya kadarmış!

TEDBİRLER GÖSTERMELİK MÜCADELE SAMİMİYETSİZ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de aşı karşıtlarının yaptığı mitinge sert tepki gösterdi. Aşısız ve PCR’sız katılım çağrısı yapılan mitinge, İçişleri Bakanlığı’nın şehirlerarası yolculuklarda son 48 saatte PCR testinin negatif olma zorunluluğunu getirmesine karşın neye göre ve nasıl izin verildiğini soran TTB, yazılı açıklamasında “Gerçek bir aşı kampanyası yapmayan iktidarın toplum sağlığını hiçe sayanlara sessiz kalması; pandemi önlemlerinin, genelgelerin, uygulamaların göstermelik olduğunun bir göstergesidir. İktidar toplum sağlığını hiçe sayanlara, bilimi karşısına alanlara ve toplumu yanlış bilgilendirenlere karşı sessiz kalarak, pandemiyle mücadelede samimiyetsizliğini ve güvenilir olmadığını bir kere daha göstermiştir” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (61)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
61 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN