Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

Hasat başladı bereket yağdı! İlaç sektörü bile peşinde! Çekirdeğinden sapına kadar şifa…

Denizli'nin Honaz ilçesinde hasat başladı dallardan bereket yağdı. Dünyaca ünlü bu lezzetin adını da tadını da bilmeyen kalmadı. İlaç sektörü bile bu ürünün peşinde koşuyor çekirdeğinden sapına kadar her şeyiyle şifa sağlıyor. Eken ise çok kazanıyor. İşte tüm detaylar…

Dünyaca ünlü Napolyon kirazının hasadı için Honazlılar kolları sıvadı. Biraz takıldığında hareketli günler başlarken erkenci hasat ürünlerinin tamamlanması ile birlikte bölgede ticarette hız kazandı. Sırada Napolyon Kirazı hasadı yer alıyor üreticinin yüzü gülüyor. Geçtiğimiz yıla göre verim düşük olsa da yine de çok kazandırıyor. İşte tüm detaylar…

ERKENCİ HASAT BİTTİ NAPOLYON BAŞLADI

Denizli'nin Honaz ilçesinde dünyaca ünlü Napolyon Kirazı için hareketli günler başladı. Havaların ısınması ile birlikte meyve hasadı da hız kazandı. Honaz'da yaklaşık 1000 ton erkenci kiraz üretilirken sıra Napolyon Kirazına geldi. Kendine has tadı ve aroması ile bilinen bu lezzet bölgenin önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Napolyon Kirazı’nın çekirdek ve sapının ilaç sektöründe kullanılması bu ürüne talebi arttırıyor.

kiraz-hasadi-1.jpg

%30 DÜŞÜŞ YAŞADI

Honaz Ziraat Odası Başkanı Hasan Yelek, Napolyon Kirazı’nda bu yıl 6-7 bin ton verim beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıla oranla doğal ve kimyasal etmenlerden kaynaklı olarak yaklaşık %30'luk bir düşüş yaşandığını dile getiren Yelek, çiftçilerin bu yılki fiyatlandırmadan umutlu olduklarını vurguladı.

kiraz-1.jpg

Başkan Yelek, “Napolyon Kirazı'nın dayanıklılığı ve özgün lezzetiyle talep görmesi, çiftçilerin gelecek için umutlarını korumalarına neden oluyor. Napolyon Kirazı hasadıyla birlikte, Honaz ilçesi hem yerel hem de ulusal pazarda adından sıkça söz ettirecek ve bölgenin tarımsal potansiyelini bir kez daha ortaya koyacak” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN