Hasta olan yandı! Artık eczaneye giden cüzdanı bomboş dönecek: İlaçlara rekor zam geldi

Hasta olan yandı! Artık eczaneye giden cüzdanı bomboş dönecek: İlaçlara rekor zam geldi

Birçok alanda gelen zamlar şimdi de ilaçlara geldi. Eczaneler yakında yeni fiyatları uygulamaya başlayacak. Hasta olanlar resmen yandı! Eczaneye gidenler artık cüzdanı boş dönmeye alışsa iyi olur. İlaç fiyatlarına rekor zam geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yeniçağ’da yer alan habere göre, Eczanede satılan ilaç fiyatlarında değişikliğe gidildi. Konuya ilişkin edinilen bilgilere göre Resmi Gazete’de ilaç fiyatlandırmasında euro kurunun güncellendiği ifade edildi. Bu kapsamda daha önce 14 TL olan güncel euro değeri bugün itibariyle yüzde 25 zamlandı.

yeni-proje-9.jpg

İLAÇ FİYATLANDIRMASINDAKİ EURO KURU GÜNCELLENDİ

Resmi Gazete’de Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik yapıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda ilaç fiyatlandırmasında esas olan euro kurunda değişikliğe gidildi. Söz konusu zammın bugün itibariyle yapılacak ve ilaçlara yüzde 25 zam uygulanacağı bildirildi. Daha önce uygulanan euro değeri 14 TL iken şimdi 17 TL 55 kuruş seviyesine çıktı.

yeni-proje-10.jpg

BAREM DEĞERİ DE GÜNCELLENDİ

Bunun yanı sıra fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de güncellemeye tabi tutuldu. Bu kapsamda barem değeri fiyat korumalı ürünlerde 60 TL 51 kuruş, diğer ürünlerde ise 31 TL 62 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca bazı sektör kaynakları yılbaşından sonra daha ciddi zamların geleceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN