Hastanede skandal! Yanlış kan verilen genç komaya girdi

Batman’da, talasemi hastası olan belirli aralıklarla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kan verilen Furkan İçyar (24), iddiaya göre, dün 30 saniye boyunca yanlış kan verilmesi sonrası baygınlık geçirerek, yoğun bakıma alındı. Hastaneden konuyla ilgili açıklama gelmezken, acılı anne "Yazık değil mi bu hasta çocuklara. Doğru dürüst konuşmadılar da. Evlattır, evlat acısını Allah kimseye göstermesin" dedi.

Skandal hata Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Talasemi Ünitesi'nde 15-20 günde bir düzenli olarak kan almaya giden Furkan İçyar'e dün 30 saniye boyunca yanlış kan verildi. Baygınlık geçiren genç yoğun bakıma alındı.

yyyyyyyyy.jpg

"Yanlış kan verildiği için çocuk hala yoğun bakımda" diyen Baba Ömer İçyar, şikayetçi olacağını belirterek, "Gideceği yere kadar gitsin. Şu anda yoğun bakımda. Çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Başkasının hayatına mal olmaması için şikayetçi olacağım. Çok mağdur durumdayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gencecik bir çocuk şu an komada. Biz aile olarak tüm akrabalarla beraber hastanenin önündeyiz, iyi bir haber almak için gece gündüz buralarda yatıp kalkacağız” diye konuştu.

8986659.jpg

‘ALLAH EVLAT ACISINI KİMSEYE GÖSTERMESİN’

Dikkatsizlik nedeniyle böyle bir olayın yaşandığını iddia eden Furkan’ın annesi Abide İçyar (49) da hemşirelerden doğru düzgün yanıt alamadığını ifade ederek oğlundan gelecek iyi haberi beklediğini söyledi. "Evlattır, evlat acısını Allah kimseye göstermesin” diyen anne de hastaneden şikayetçi olacaklarını dile getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, durumu valiliğe bildirdiklerini konuyla ilgili oradan açıklama yapılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN