Hatay Altınözü’nde depremzedeler 5 aydır elektriksiz yaşıyor: 3 gün içinde geleceğiz dediler 5 ay oldu

Hatay Altınözü’nde depremzedeler 5 aydır elektriksiz yaşıyor: 3 gün içinde geleceğiz dediler 5 ay oldu

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Koz Kalesi mahallesinde yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilen deprem konutlarına henüz elektrik bağlanmadı. Evlerine yerleşen ve 5 aydır elektriksiz yaşayan 80 yaşındaki Müvedded Hira, "Çamaşırlarımız yığılıyor, elimizde yıkayamıyoruz. Elektrik yok, çok zor oluyor. Direklerin ışıkları da yanmadığı zaman evin önünde tilkiler görüyorduk. Yolda yürümeye korkuyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Koz Kalesi mahallesinde 16 köy evinin yapımı tamamlandı ancak hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen evlerin elektrik bağlantısı yapılmadı. Çoğu aile, elektrik olmadığı için evlerinde yaşamaya başlayamadı.

6 Şubat depremlerinde Antakya merkezde bulunan evleri yıkılan bir depremzede aile, evlerine yerleşti ancak 5 aydır elektrik olmadan yaşamaya çalışıyor.

Valilik, muhtar, elektrik dağıtım şirketi olmak üzere her yere başvuru yaptığını söyleyen aile, gittikleri her kurumun "Bizim sorumluluğumuzda değil" cevabını verdiğini söyledi.

'ÜÇ HAFTADIR BANYO YAPAMADIM'

Akşamları ışık ihtiyacını karşılaması için güneş enerjisi panelleri taktıran ve kızı ve damadıyla yaşayan 80 yaşındaki Müvedded Hira, panellerden gelen enerjinin çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi ev eşyalarını çalıştırmadığını söyledi.

Hira, şöyle konuştu:

"Kız kardeşimde banyo yapıyorum. Her zaman yapamıyorum. Çamaşırlarımız yığılıyor, yıkayamıyoruz. Makine yok, elektrik yok hiçbir şey yok. Çok zor oluyor. Bir şey pişiriyoruz, yemeğimiz artıyorsa sabaha kalktığımızda üstü küflenmiş oluyor. Elektriksiz hayat çok zor geçiyor. Direklerin ışıkları da yanmadığı zaman evin önünde tilkiler görüyorduk. Yolda yürümeye korkuyoruz."

Elektriksiz banyo yapmanın çok zor olduğunu, soba üzerinde ibrikte su ısıtarak banyo yapmaya çalıştıklarını belirten Müvedded Hira, "Sobanın üzerinde ibriklerden biri ısınırken öteki su ılımış oluyor. Arife gününden bir hafta evvel banyo yaptım. Çamaşırlarımızı elimizde yıkıyoruz. Kurban geldi buzdolabımız çalışmıyor, etleri nasıl koyacağım” şeklinde konuştu.

Müvedded Hira’nın kızı Birsel Alkan da yetkililerin 3 gün sonra gelecek dediği elektriğin 5 aydır gelmediğini belirtti. Sokak lambası takıldığını fakat henüz evlere elektrik verilmediğini kaydeden Alkan, "Altı ay oldu anahtarı teslim ettiler ama ışık yok. Niye vermiyorlar bilmiyoruz. Herkes eşyasını koydu, kirada oturuyor, elektriği bekliyor. Çok zor, her şey elektrikle oluyor. Fırın çalışmıyor, makine çalışmıyor. Elektrikli süpürge kullanamıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN