Hatay'da üç farklı depremzede aileye aynı daire çıktı

Hatay'da üç farklı depremzede aileye aynı daire çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda yıkıma uğrayan 11 ilde depremzedeler için konut teslimleri devam ediyor. Hatay'da adres sisteminde yaşanan karışıklık nedeniyle üç farklı aileye aynı daire tahsis edildi. Durumun anlaşılması üzerine ailelere haklarından feragat etmeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

Hatay'da yaşanan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, barınma sorunuyla mücadele eden depremzedeler, yetkililerin hataları nedeniyle yeni bir mağduriyetle karşı karşıya kaldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres sistemindeki güncellemelerin eksikliği, TOKİ tarafından yapılan konut kura çekilişinde büyük bir karmaşaya yol açtı.

ÜÇ FARKLI AİLEYE AYNI DAİRE

Sonuç olarak, üç farklı aileye aynı daire tahsis edildi. Mağdur ailelere, yaşanan bu karışıklık nedeniyle haklarından feragat etmeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

1kapak.jpg

Depremin merkez üssü olan Hatay'da, İskenderun ilçesinde evi yıkılan Havva Can ve benzer durumdaki yurttaşlar, e-devlet üzerinden yaptıkları TOKİ konut başvurularında, aynı daireye birden fazla kişinin isminin çıkmasıyla şaşkınlık yaşadı.

ZOR DURUMDA KALDILAR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AFAD'ın yanlış daire numarası nedeniyle yaşanan bu kafa karışıklığı, Can gibi mağdurları zor durumda bıraktı.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yaşanan bu durumu sert bir dille eleştirdi. Kara, kurumların kendi iç işleyiş hataları ve dikkatsizlikleri nedeniyle yurttaşları mağdur ettiğini ve bu durumun, depremden bu yana devlet kurumlarının ne kadar hesapsız hareket ettiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN