Hatay'ın 6 lezzeti coğrafi tescil aldı! Her sofranın sevilen yemekleri artık Hatay mutfağının

Hatay'ın 6 lezzeti coğrafi tescil aldı! Her sofranın sevilen yemekleri artık Hatay mutfağının

Hatay'ın bu 6 lezzeti coğrafi tescil aldı! Her sofranın vazgeçilmez yemekleri artık Hatay Mutfağı'nın tescill ürünleri...

Masatlı, yöresel ürünlerin hazırlanması, işlenmesi ve imal edilmesinin hem ilin ekonomisinin canlanması hem de insanların motivasyonunu artırması açısından önemli olduğunu vurguladı. Hatay'a özgü daha önce 25 ürünün coğrafi işaret belgesi aldığını hatırlatan Vali Masatlı, yeni tescillenen 6 yöresel yemeğin bu sayıyı 31'e çıkardığını belirtti.

Yeni tescillenen ürünler arasında şeyh mualla yemeği, şiş börek çorbası, tepsi oruğu, zılk sarması, cevizli biber ve humus bulunuyor. Masatlı, sonuçlanmayı bekleyen 85 başvurularının daha olduğunu ve bunların da tamamlanması halinde Hatay'ın Türkiye'de coğrafi işaret sayısında ilk sıralarda yer alacağını söyledi.

HATAY'IN ZENGİNLİKLERİNİ TESCİLLEME KARARLILIĞI

Vali Masatlı, ülkenin ve Hatay'ın zenginliklerinin farkında olduklarını ve bu zenginliklerin her platformda tescillenmesini sağlayarak hem ülkeyi hem de şehri daha ileriye taşımakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Hatay'a ait 6 ürünün coğrafi işaret tescil belgesi almasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Konuşmaların ardından, katılımcılara coğrafi işaret belgesi almış 6 yöresel ürün ikram edildi.

Hatay'da 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi verildi - Yeşil Afşin Gazetesi

COĞRAFİ İŞARETLERİN ÖNEMİ

Coğrafi işaretler, bir yörenin kendine özgü ürünlerinin korunması ve tanıtılması açısından büyük bir öneme sahip. Hatay'ın bu alandaki başarısı, hem yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlıyor hem de şehrin gastronomi turizmini güçlendiriyor. Coğrafi işaret belgeleri, ürünlerin kalite ve özgünlüğünü garanti altına alarak ulusal ve uluslararası arenada tanınmalarını sağlıyor.

HATAY'IN COĞRAFİ İŞARETLİ YENİ ÜRÜNLERİ

  1. Şeyh Mualla Yemeği
  2. Şiş Börek Çorbası
  3. Tepsi Oruğu
  4. Zılk Sarması
  5. Cevizli Biber
  6. Humus

Bu yeni ürünlerle birlikte, Hatay'ın coğrafi işaretli ürün sayısı 31'e yükseldi ve gelecekte bu sayının daha da artması bekleniyor. Hatay, sahip olduğu zengin gastronomi kültürü ile Türkiye'nin gurme destinasyonları arasında hak ettiği yeri almayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN