Hayat pahalılığı gençleri açık liseye yönlendiriyor

Hayat pahalılığı gençleri  açık liseye yönlendiriyor

Türkiye’de ilk ve orta öğretim kurumları sisteminde sık sık yapılan değişiklikler ve hayat pahalılığına ilişkin sorunlar gündemdeki yerini koruyor. Özellikle de büyük şehirlerde lise ve üniversite çağındaki birçok öğrenci okula gitmek yerine açık lise ya da açık öğretim gibi tercihlere yöneliyor.

Üniversiteye yerleştirme sınavı, özel ve devlet okulları arasında eğitim kalitesi farklı, İngilizce hazırlık, Anadolu ve Meslek liseleri gibi okullarda verilen özgün eğitim uzmanlar tarafından eleştiriyor.

Bu durumdan en çok zarar gören hiç kuşkusuz lise ve üniversite çağındaki gençler. Ancak Türkiye’de son dönemde yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sebepler, ülkede sürekli olarak tartışılan yetersiz eğitim gibi sorunlarla birleşince farklı boyuta taşındı.

Lise çağındaki gençler, “açık liseyi” tercih etmelerini “kalitesiz eğitim ve hayat pahalılığı” gibi nedenlere bağlıyor. Büyük şehirlerde okula giderken öve okuldaki masrafların fazla oluşu gibi nedenler birçok gencin açık lise eğitimini tercih etmesine sebep oluyor.

Euronews’in haberine göre 14 yaşından beri çalışan Doğukan, oldukça zor bir hayatını olduğunu belirterek, “Kendi ülkemde açık lisede okurken hem de çalışmak durumunda kalıyorum. Ekonomik kriz var, hayat çok pahalı. Babamın maaşının neredeyse yarısı benim okul masrafıma gidiyordu. Bundan kurtulmak için doğrudan açık liseye yazıldım.” sözleriyle yaşadığı hayatı ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN