Hayatın tadını o şehirde yaşayanlar çıkarıyor! Türkiye’nin en mutlu şehri oldu! Herkes oraya yerleşmek istiyor

Hayatın tadını o şehirde yaşayanlar çıkarıyor! Türkiye’nin en mutlu şehri oldu! Herkes oraya yerleşmek istiyor

Türkiye'nin tadını en çok onlar çıkarıyor. Türkiye'deki en mutlu insanlar nerede derseniz sorunun yanıtı belli. Türkiye İstatistik Kurumu verileri o şehri işaret etti Türkiye'nin hem en mutlu hem de en yaşlı ile belli oldu. Sakinliğin ve huzurun adresi o şehir oluyor, herkes yerleşmek için can atıyor.

Türkiye'nin en huzur dolu adresi belli oldu. Türkiye'nin tüm tadını onlar çıkarıyor keyiflerine diyecek söz bulunmuyor. Türkiye İstatistik Kurumu son verileri doğrultusunda Türkiye'nin hem en mutlu hem de en yaşlı şehri Sinop seçildi. Herkesin hayalini kurduğu o şehir Sinop oluyor.

TÜRKİYE'NİN EN KUZEY ŞEHRİ

Türkiye İstatistik Kurumu son verileri doğrultusunda Sinop ili hem Türkiye'nin en mutlu hem de en yaşlı ili olarak belirlendi. Türkiye'nin en kuzeyinde konumlanan bu sıra dışı şehir içinde bin bir çeşit güzelliği barındırıyor.

sinop-2.jpg

2023 yılı TÜİK istatistikleri yaşlılar araştırması doğrultusunda Sinop Türkiye'nin en yaşlı ili olurken bir kez daha tescilin sahibi oldu. Hem fiziki hem de Ruhsal açıdan huzur ve mutluluk dolu bu şehirde yaşam sürdürmek isteyenler adeta bir cennetle karşı karşıya kalıyor.

BİRİNCİLİĞİ BIRAKMIYOR

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 'Yaşam Memnuniyet Araştırması'nda Türkiye'nin en mutlu ili yine Sinop seçildi. Türkiye'nin en yaşlı ili olma unvanına sahip olan Sinop gençlerin büyük şehirlere göç etmesi ile birlikte yaşlıların da huzur ve sakin dolu bir arayış noktası oldu.

sinop.jpg

Vatandaşlar Sinop'un kısıtlı iş imkanları ve yaşlıların sakin yaşamı tercih etmeleri nedeniyle en mutlu şehir listesine yerleştiğini belirtiyor.2023 yılında gerçekleştirilen araştırmalar doğrultusunda yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu şehrin %20,0 ile Sinop olduğu aktarıldı. Sinop'ta yaşlı nüfus oranının erkeklerde %18,8 ise iken kadınlarda %21,4 olarak kayda geçti. Sinop'un %19,5 ile Kastamonu %18,3 ile Giresun takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN