Hayvanlar da hastalıktan kırılıyor! Şap hastalığından sonra bir bela daha, onlarca küçükbaş telef oldu

Hayvanlar da hastalıktan kırılıyor! Şap hastalığından sonra bir bela daha, onlarca küçükbaş telef oldu

Hayvanlar da hastalıktan kırılıyor! Şap hastalığından sonra bir de bu bela çıktı! Onlarca küçükbaş hayvan birer birer telef oluyor! Alarm verildi...

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde koyun ve keçilerde ortaya çıkan çiçek hastalığı, bölgedeki hayvan hareketlerine ve ürünlerine 2 ay süreyle kısıtlama getirilmesine sebep oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda tespit edilen hastalık, besicilerin zorlu kış koşullarıyla baş etme çabalarına yeni bir zorluk ekledi.

Kemalpaşa ilçesinde artan kar yağışının besicileri zor durumda bıraktığı şu günlerde, hayvanların beslenmesi ve bakımı için mücadele veriliyor. Besiciler, yaz aylarında yaylalarda otlattıkları hayvanlarını kışın ağıllarda bakarak zorlu kış mesailerine başlamışken, bir de çiçek hastalığıyla karşılaştılar. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda, koyun ve keçilerde çiçek hastalığının tespit edilmesi üzerine harekete geçildi.

2 AY SÜREYLE HAYVAN ÜRÜNLERİNE YASAK GELDİ

cicek-hastaligi-1.jpg

Hastalık nedeniyle birçok küçükbaş hayvanın hayatını kaybetmesi üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede hayvan hareketlerini ve ürünlerini 2 ay süreyle kısıtlamaya karar verdi. Ayrıca, çiçek hastalığına karşı bölgede aşılama çalışmaları başlatıldı.

Çamurlu köyünde hayvan besiciliği yapan Mücahit Yılmaz, zorlu kış şartlarına rağmen hayvanlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, 14 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ve bölgede çıkan çiçek hastalığıyla mücadele ettiklerini ifade etti. Hastalığın tespit edilen hayvanlarına ayrı bir alanda özel bakım uyguladıklarını söyleyen Yılmaz, şu ana kadar 10 hayvanlarının telef olduğunu belirtti. Besiciler, yetkililerden destek beklerken, hastalığın soğuğu sevmediğini ve hayvanları sıcak ortamlarda tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN