Haziran ayının ortasında kar tünelleri! 8 metreyi buluyor: Görüntüler o ilimizden

Haziran ayının ortasında kar tünelleri! 8 metreyi buluyor: Görüntüler o ilimizden

O ilimizde kar tünelleri görenleri şaşkına uğratıyor. Haziran ayının ortasında birçok ilimizde kavurucu sıcaklar hakimiyetini sürdürürken orada durum bambaşka! Kalınlığı 8 metreyi buluyor...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 500 rakımda yer alan İkiyaka Dağlarında, haziran ayına rağmen karla kaplı yolların açılması için yoğun çalışmalar devam ediyor. Kar kalınlığının 8 metreyi bulduğu bölgede ekipler zorlu şartlar altında görev yapıyor.

İKİYAKA DAĞLARINDA ZORLU KARLA MÜCADELE

Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, ilçe merkezine 40 kilometre mesafedeki İkiyaka Dağlarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yer yer 8 metreyi bulan kar kütleleri nedeniyle zorluk yaşarken, kepçe ile açamadıkları alanlarda ekskavatör kullanarak yolları açmaya çalışıyor.

Yüksekova’da haziran ayında 8 metrelik kar tünelleri

KARLI TÜNELLER HAYRET UYANDIRIYOR

Haziran ayına rağmen tünelleri andıran karlı yollar, bölgeye gelenleri şaşkına çeviriyor. Karla kaplı yolları gören vatandaşlar, bu doğa olayını ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN