Hazırlıklı olun, ekmek fiyatları uçacak! Türkiye'nin tarım kentini kıtlık vurdu: Buğday tarlaları bomboş

Hazırlıklı olun, ekmek fiyatları uçacak! Türkiye'nin tarım kentini kıtlık vurdu: Buğday tarlaları bomboş

Ekmek fiyatlarına gelen zamlarla ekmek almak lükse dönüşmüşken bir zam daha kapıda! Hazırlıklı olun, ekmek fiyatları uçacak! Yaşanan dolu yağışlarının ardından Türkiye'nin tarım kentini kıtlık vurdu. Buğday tarlaları bomboş...

Ekmek fiyatlarına gelen zamların ardından ekmek almak resmen lükse dönüştü. Her eve giren ekmek sayısı azalmışken, yeni bir zam habercisi olarak kıtlık Konya'yı vurdu.

BUĞDAY BAŞAKLARINDA TANE KALMADI

Konya'da kurak bir kış mevsiminin ardından yaşanan dolu yağışı, buğday tarlalarında büyük hasara neden oldu. Bu felaket, bölge çiftçilerini derinden sarstı ve Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da buğday başaklarında tane bırakmayacak kadar ciddi zararlara yol açtı.

Bahar mevsiminin son günlerinde etkili olan dolu yağışı, tarlalara sel baskınlarıyla birlikte gelerek toprak yüzeyine ve ekinlere zarar verdi. Bu durum, çiftçilerin ve bölge esnafının ekmek fiyatlarındaki olası artış endişelerini artırdı.

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Buğday fiyatlarındaki olası artışlar, hasattan sonra belirginleşecek. Uzmanlar, Konya'daki buğday üretiminde yaşanan kayıpların fiyatlara yansıyacağını belirtiyorlar. Bu durumun, ekmek fiyatlarına da olumsuz etki yapması bekleniyor.

Uzmanlar, buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına doğrudan yansıyabileceğini ve vatandaşların bu olası artışa hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN