HDP ve YSP'nin ikinci tur desteği belli oldu! İsim vermediler ama herkes anladı! O ismin yanında olacaklar

HDP ve YSP'nin ikinci tur desteği belli oldu! İsim vermediler ama herkes anladı! O ismin yanında olacaklar

28 Mayıs 2023 tarihinde 2. tur seçimleri için sandık başına gidecek olan seçmenler yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Ümit Özdağ'dan sonra HDP ve YSP'nin de 2. tur kararı belli oldu. İşte iki partinin 2. tur kararı…

HDP ve YSP eş genel başkanları tarafından düzenlenen basın toplantısının ardından destekleyecekleri isim de netlik kazandı. Canlı yayında yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun ismi verilmese de “Sandığa eksiksiz gideceğiz" denilirken "Siyasetimizde değişiklik söz konusu değildir" ifadeleri ile destekleyecekleri ismin kim olduğunu ima ettiler. İşte iki partinin 2. tur kararı…

ORTAK AÇIKLAMA GELDİ

HDP ve YSP Eş Genel Başkanları Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için sonunda kararlarını verdi. HDP genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın HDP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. İki partinin gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pervin Buldan, "Kürtleri politik iradesine kayyumla ipotek koyanlar, herkesin haklarına ipotek koyanlardır. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursak olalım halkın iradesini her şeyin üstünde tutacağız. Göçmen veya mültecileri siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır.” ifadelerini kullandı.

hdp-ysp.jpg

Hiçbir siyasi hesap ve çıkarın kadınların ve gençlerin geleceğinden kıymetli olamayacağına değinen Buldan, Cumhur ittifakının politikaları karşısında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleri ile seslerini duyuracakları belirtirdi. HDP ve ysp olarak halkın eşitlik, adalet, hak, hukuk ve özgürlük mücadelesine kefil olduklarını belirten Buldan, “Hiçbir şart altında bu duruşumuzdan geri adım atmayacağımızın sözünü tekrarlıyoruz. Bugünkü ucube rejim temel sebeptir.” sözlerini dile getirdi.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN


14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişimin güçlü bir şekilde sahiplenildiğini ifade eden Pervin Buldan, bugünkü sisteme karşı birleşen oy potansiyelinin özgürlük ve demokrasi için olduğunu vurguladı. Erdoğan rejiminin taleplerinin hayata geçmesindeki en büyük engelin rejimin ta kendisi olduğunun altını çizen Buldan, Erdoğan'ın kendileri açısından bir seçenek olmadığını ve tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğunu söyledi. 2. tur seçimlerinde sistemi değiştirmeyi başaracaklarını ifade eden Pervin Buldan, konuşmalarına şu sözlerle devam etti:

hdp-ysp-aciklama.jpg
“Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye'nin demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik beklentisini demokratik sandık iradesini tanımak önemli ve önceliklidir. 28 Mayıs'ta başarabileceğimize, tarihin akışını çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz."

2 tur seçimleri için önemli Bir açıklamada Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’dan geldi. İbrahim Akın, "14 Mayıs'ta yarım kalan işi 28 Mayıs'ta tamamlayacağız. Bu değişim talebini engellemeye çalışanlar karşısında, ısrarla mutlaka sandığa gideceğiz. Biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız. Siyasetimizde değişiklik söz konusu değildir" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN