HDP'li Buldan: Savaşların kaybedeni her zaman mazlum halklar olmuştur

HDP'li Buldan: Savaşların kaybedeni her zaman mazlum halklar olmuştur

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimini 'güç savaşı' olarak nitelendiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Bu savaş, halkların tercihi olan bir savaş asla değildir. Savaşların kaybedeni her zaman mazlum halklar olmuştur" ifadelerini kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, HDP'nin her zaman siyaset için sahada olduğunu söyledi.

Yaşamın her alanında olduklarını dile getiren Buldan, "Nerede bir mücadele ve umut varsa biz oradayız. HDP'nin bu görkemli büyümesi, bu ülkenin ortak yaşamına bu ülkenin yönetimine, mücadelesine katkıda bulunduğu için önümüze her türlü engeli çıkarmaya devam ediyorlar." diye konuştu.

'SAVAŞLARIN KAYBEDENİ HER ZAMAN MAZLUM HALKLAR OLMUŞTUR'

Buldan, dünyanın birçok bölgesinde savaşın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle Ukrayna'da bir savaş hali yaşanıyor. Bu, bir güç savaşıdır, gittikçe büyüyen ve insanların ölümüne sebep olan, insanların evlerini, toprakları terk etmesine neden olan bir savaştır. Halkların değil, güçlerin kararı olan bir savaştan bahsediyoruz. Her gün insanların yaşamını yitirdiği, gencecik insanların toprağın altına girdiği, göçe zorlandığı bir savaş. Ukrayna halkının yaşadığı acıyı ve zulmü en iyi gören ve anlayan bizleriz. Bu savaş, halkların tercihi olan bir savaş asla değildir. Savaşların kaybedeni her zaman mazlum halklar olmuştur. Ukrayna'da ise yine Ukrayna halkı bu savaştan zulüm görüyor ve acı çekiyor ve kan kaybediyor."

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN