HDP'li Kaya: Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz

HDP'li Kaya: Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz

HDP milletvekili Hüda Kaya, 6 muhalefet liderinin buluşmasına ilişkin olarak, "Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz" yorumunu yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ilk kez bir araya geldi.

5 saat 15 dakika süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerine çalışıldığı belirtilirken, liderlerin 28 Şubat'ta yapılacak ortak açıklamayla mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "iş birliğinin sürdürüleceği" mesajı verildi. 6 lider, Türkiye'nin en derin siyasi ve ekonomik krizlerden birini yaşadığını belirtirken, "Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimdir" dedi.

HDP milletvekili Hüda Kaya, muhalefetin tarihi zirvesinde yer almamalarını, "Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz. Yarınlar yalnızca Türk'ü değil, bütün Türkiye'yi kucaklayan, kurucu bir ortak iradenin olacak." sözleriyle yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN