Hem Ankara hem İstanbul’a yakın! Kafası atan soluğu burada alıyor! Türkiye’nin huzur şehri… Diziler bile çekiliyor

Hem Ankara hem İstanbul’a yakın! Kafası atan soluğu burada alıyor! Türkiye’nin huzur şehri… Diziler bile çekiliyor

Türkiye'nin en kalabalık 2 şehri Ankara ve İstanbul'a yakınlığı ile dikkat çeken o şehir huzurun adresi oluyor. Türkiye'nin tüm doğal güzelliklerini neredeyse kendinde toplamış olan bu şehir yaz kış turist akınına uğruyor. Kafası atan Ankaralı ve İstanbullular bir hafta sonunda soluğu burada alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında farklı güzellikler bulunurken hem tarih hem de doğayı kendinde saklayan Bolu, Ankaralı ve İstanbullunun da Kaçış noktası oluyor. Keşfedilmeyi bekleyen birçok farklı yeri ile herkesi hayran bırakan Bolu iki şehrin ortasında alan mükemmel bir rota oluşturuyor. Dizilerin bile çekildiği bu şehirde huzur bulmak isteyen valizini toplayıp koşuyor.

BOLU'NUN DOĞAL GÜZELLİĞİ GÖLCÜK TABİAT PARKI

Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü'ne kadar uzanan Göynük Bolu'nun her bir güzelliğini gözler önüne seriyor. Ziyaretçileri unutulmaz anlar yaşatan Bolu şehir merkezine yalnızca 13 kilometre uzaklıkta yer alan Gölcük Tabiat Parkı ile sakin ve huzurlu bir alan sağlıyor. Göl manzarası eşliğinde çam ormanları ile çevrili alanda piknik yapabileceğiniz gibi keyifli vakit geçirmek için yürüyüş yapabilir mevsimin bütün güzelliklerini izleyebilirsiniz.

golcuk-tabiat-parki.jpg

ZİYARETÇİNİN VAZGEÇİLMEZ ADRESİ YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Doğa ile iç içe olmak isteyen birçok kişi tarafından tercih edilen Yedigöller Milli Parkı ise 7 adet gölün sık ormanlar ve yemyeşil yürüyüş alanları ile birleşmesinden oluşuyor. 1965 yılında Milli Park ilan edilen Yedigöller, ziyaretçilerin muazzam bir ekosistem sağlıyor.

yedigoller-milli-parki.jpg

ABANT GÖLÜ: MEVSİMLERİN DANSI

Bir krater gölü olan Abant Bolu'nun simgesi haline dönüştü. Gittim yeşillikleri ile birlikte muazzam bir manzara sağlayan Abant doğa yürüyüşleri piknik ve fotoğrafçılık içinde ideal mekanlar sağlıyor. Yıl içerisinde binlerce kişiyi ağırlayan Aban doğal güzellikleri ile herkese hayran bırakıyor.

abant-1.jpg

TARİHİN ADI GÖYNÜK

Osmanlı dönemine ait evlerin yer aldığı Göynük'te adeta bir açık hava müzesi bulunuyor. Tarihi bir öneme sahip olan bu şehir İstanbul Fatihi Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin hazretlerinin türbesine de ev sahipliği yapıyor.

goynuk.jpg

BOLU'DA NE YAPILIR?

Köroğlu, Seyricek ve Darkaya şelaleleri ile bilinen Bolu, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin de tercihe oluyor. Aladağlar Tabiat Parkı ve Gölköy baraj gölü gibi noktalarda da farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Hem tarih hem de doğayı bir araya getiren Bolu, ufak kaçamaklar içinde mükemmel bir adres oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN