Hem getirisi çok fazla hem de faydası! Topraktan tek tek söküldü hasat tamamlandı! Kazanmak isteyen seneye bunu ekecek

Hem getirisi çok fazla hem de faydası! Topraktan tek tek söküldü hasat tamamlandı! Kazanmak isteyen seneye bunu ekecek

Samsunlu üreticiler topraktan tek tek çıkardı sezonu tamamladı. Getirisinin yüksek olmasının yanı sıra vücuda sağladığı faydalarla da adından söz ettiriyor. 4.000 dekar alanda yetiştirilen ürünlerde hasat süreci tamamlandı. Cebini doldurmak isteyen seneye bunu ekecek.

Samsun'un Bafra ilçesinde 4000 dekarlık alanda yetiştirilen pırasa da hasat süreci tamamlandı. Vücuda sağladığı faydalarla adından sıkça söz ettiren pırasa kış aylarında da sofraları süslüyor. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile sindirim sistemini olumlu etkileyen pırasanın faydaları da saymakla bitmiyor.

VÜCUDUN ŞİFA KAYNAĞI

Yüksek oranda lif içeren pırasa sindirim sistemini olumlu destekliyor. Antioksidan özellikleri ile birlikte vücutta zararlı maddelerin atılmasını sağlayan pırasa, vitamin ve mineraller ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

pirasa-hasadi.jpg


Pırasayı salata, çorba, yemek ya da börek olarak tercih edebileceğiniz gibi diyet listesini bozmayan tarifler içerisinde de yer verebilirsiniz. Besleyici ve lezzetli bir sebze olması ile bilinen pırasa özellikle kış aylarında sık sık sofraları süslüyor.


Samsun'da dekar başına ortalama 5.000 ton pırasa üretimi yapılırken Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Son pırasaların sökümünün devam ettiğini belirtti. Tosuner, Bafra Ovası'nda 25.000 ton üzerinde verim beklediklerini de sözlerini ekledi.

pirasa-kapak.jpg

LEZZETLİ PIRASA YEMEĞİ TARİFİ?

Malzemeler:
1 kilogram pırasa
1 orta boy patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı pilavlık pirinç
2 adet orta boy havuç
Tuz
Limon

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı:

  • Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın,
  • 3-4 santimetre uzunluğunda kesin.
  • Ocağın üstüne koyduğunuz tencere( düdüklü de olabilir) yağı, pırasayı, doğranmış havuçları ve küp küp doğradığınız patatesleri koyun.
  • İlk önce 10-12 dakika pişirin.
  • Ardından önce tuzu, sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limonun suyunu ilave ederek pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra bir süre dinlendirin, buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
  • Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN