Her aileden başvuran bir kişiye 4200 TL destek! Şartlar sıralandı: Tüm ailelere yardım geliyor

Her aileden başvuran bir kişiye 4200 TL destek! Şartlar sıralandı: Tüm ailelere yardım geliyor

Gelir düzeyi kısıtlı ve çocuk sahibi olan vatandaşların yüzünü güldürecek bir müjde iletilmiş ve sağlanacak desteğin duyurulduğu bildirildi. Bu kapsamda devletin, sürecin 1 yıl süreceğine dair destek ödemesi yapacağına dair bilgilendirme yapıldı.

Çocuklu ve mali durumu sıkıntılı olan vatandaşlara umut veren bir duyuru yapıldı ve yardımcı olacak finansal destek sağlanacağı bilgisi paylaşıldı. Bu çerçevede, çocuklu ailelere 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacağı vurgulandı. Bahsi geçen destek ödemesinin Aile Bakanlığı tarafından sağlanacağı duyuruldu.

4.200 TL'LİK DESTEK SAĞLANIYOR

Devlet tarafından, ekonomik durumu kısıtlı ve çocuk sahibi ailelere yönelik yardım kampanyaları açıklanmış ve 12 ay boyunca destek ödemesi yapılacağı üzerinde duruldu. Çocuk sayısına bağlı olarak değişken miktarlarda destek ödemesi yapılacağı belirtildi ve en düşük destek miktarının alınması durumunda yıllık 4 bin 200 TL ödeme yapıldığına dikkat çekildi.

Desteklerin devam ettiği bu süreçte, Aile Bakanlığı tarafından 1-2 çocuklu ailelere 350 TL destek verildiği belirtildi ve 1 yıl boyunca süreceği vurgulandı. Para desteğinin miktarının çocuk sayısına göre belirlendiği belirtilirken, 1 yıl boyunca verilecek olan bu yardım sayesinde mali zorluklar yaşayan ailelerin rahatlayacağı ifade edildi.

2-010.jpg

ÖDEME ALMA DETAYLARI

Bahsedilen desteği alabilmek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi ve ödemelerin PTT üzerinden alınacağına dikkat çekildi. Başvuru yapmak isteyenler, isteklerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında gerçekleştirebilirler. Aylık yardımdan faydalanmak isteyenler başvurularını hemen yapabilirler. Başvurular, ilgili kişiler tarafından incelenerek 10 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN