Her aileden bir kişinin başvuru hakkı var! TC kimlik numarasının son hanesine göre yardım yapılacak: e-Devlet başvuruları açıldı

Her aileden bir kişinin başvuru hakkı var! TC kimlik numarasının son hanesine göre yardım yapılacak: e-Devlet başvuruları açıldı

Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. T.C kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 olanlara sevindiren haber geldi. Her aileden en az bir kişinin başvurması yeterli oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesi sağlanıyor. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular ile birlikte hak sahibi olan vatandaşlara destek ödemesi veriliyor. İşte tüm detaylar...

BAŞVURULAR E-DEVLET SİSTEMİNDEN!

Sosyal devlet kapsamında yapılan destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri ile birlikte başvuru süreci devam ediyor. Destek kapsamında başvuru şartları ise milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere verilen destek ödemeleri 2023 yılı itibariyle zamlandı. Destek ödemelerinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların ise e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapması gerekir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğal gaz tüketim desteği ile kış desteğinde belirlenen tutarlar yükseldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yıllık 415 lira ile 1.150 lira arasında verilen destek tutarı yükselerek 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında yer aldı.

para-elden-ele-tl.webp

DESTEK ÖDEMELERİ GÜNCELLENDİ!

Aile destek programı ödemeleri ise 2023 yılı ile birlikte artış gösterdi. 450 TL ile 600 TL arasında ödeme tutarı olan destek güncelleme ile birlikte 850 TL ile 1.250 TL seviyesinde yükseldi. Elektrik tüketim desteğinde yapılan güncelleme ise 1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığında 108 TL, 3 kişilik ailelere 100 kw karşılığında 144 TL, 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığında 180 TL, 5 ve daha kalabalık olan ailelere ise 150 kw karşılığında 216 TL destek ödemesi yapılıyor.

kapak-dcqy-cover.webp

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Elektrik tüketim desteği için gerekli olan şartların taşınması gerekir. 3294 ve 2022 sayılı Kanun kapsamında yer alan düzenli sosyal yardım programlarından faydalanabilen ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler başvuruda bulunabilir. Başvuru için herhangi bir yere müracaat edilmesine gerek olmadığı gibi hak sahibi vatandaşlar kimlik kartı ve faturası ile birlikte PTT şubesine gitmesi gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN