Her aileye 4000 TL ödeme! Bakanlıktan seçim müjdesi

Her aileye 4000 TL ödeme! Bakanlıktan seçim müjdesi

Seçimler bitti gözler seçim vaatlerine döndü. Kabine toplantısı merak edilirken, bakanlıktan her aileye 4.336 TL nakit müjdesi gelmişti. Hane halkının toplam maaşına göre ödemeler yapılacak. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ailelere ödeyeceği nakit para başvurusu ve şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ailelere hane başına göre ödeme yapılacak. Buna göre hesaplanan her aileye 4.336 TL’ye kadar nakdi para yardımı ödenecek. İşte detaylar.

BAKANLIKTAN 4.336 TL'YE KADAR ÖDEME

Aile içi geliri 22 bin 664 TL’nin altında olan ailelere düzenli bir şekilde bakanlıktan her ay 4.336 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Ödemeler otomatikman hesaplara yatırılacak.

Örneğin; 3 kişilik bir aile iseniz bu 4 bin 336 liralık sosyal yardımdan faydalanmak için, aile içi toplam gelirinizin 16.998 TL veya altında olması gerekmektedir.

para.jpg

Ödemeler başvuru sahibinin belirttiği Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank hesaplarına yatmaktadır.

ŞARTLAR AÇIKLANDI

Bakanlığın ödeyeceği para yardımından engellilik sınıflandırmasına göre tam bağımlı, çocuklar için ‘Çok ileri düzeyde ÖGV’, ‘Belirgin ÖGV’ ve ‘Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)’ ibareli raporu bulunanlar bakım ihtiyacı olan engellisine evinde bakmak isteyenler verilecek. Bunun için bakmakla yükümlülüğü olduğu hasta ve engelleye 8 saat bakım yapması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NERELERE YAPILACAK?

Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Sonuçlar ise 30 gün içinde e-Devletten açıklanıyor. Evde bakım yardımı ise her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN