Yüzde 93 ihtimalle bu olacak dedi elinde TL tutanları uyardı! Her tahmini tutan Hatice Kolçak'tan altın uyarısı

Yüzde 93 ihtimalle bu olacak dedi elinde TL tutanları uyardı! Her tahmini tutan Hatice Kolçak'tan altın uyarısı

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın ve dolar konusundaki isabetli öngörüleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Uzman isim şimdi de TL sahibi bireyler için önemli tavsiyelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikalarına çevrilmiş durumda. Analistler, Fed’in faiz artırımının sonuna geldiğine dair öngörülerin güçlenmesiyle birlikte, Çin ekonomisine ilişkin olumsuz veri alımlarının etkisiyle piyasanın negatif bir seyir izlediğini belirtiyor.

EYLÜL AYI PARA POLİTİKASI TOPLANTISI ÖNGÖRÜLERİ

ABD'de son dönemde açıklanan ekonomik verilere göre, analistler Fed'in enflasyonla mücadeledeki baskısını hafifletmesini bekliyor. Eylül ayındaki para politikası toplantısında faiz oranlarının sabit tutulacağına dair beklentiler yüksek. Bu ihtimalin yüzde 93 olduğu belirtiliyor.

2-018.jpg

PİYASALARIN GÖZÜ BUGÜNKÜ EKONOMİK VERİLERDE

Bugün, yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve ABD’de fabrika siparişleri yakından takip ediliyor. Altının ons fiyatı teknik olarak 1.930 ve 1.910 dolar arasnda destek bulurken, 1.950 ve 1.970 dolar seviyeleri direnç olarak belirlendi. Doların ise 26,70 seviyesinden işlem gördüğü bilgisi paylaşıldı.

EKONOMİST HATİCE KOLÇAK'TAN DEĞERLENDİRMELER

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi. Kolçak, ons altındaki hareketlenmeye dikkat çekti ve ABD'den gelen verilere bağlı olarak bu durumu değerlendirdi. Ons altında büyük bir değişiklik beklemediğini vurgulayan Kolçak, gram tarafında doların stabil bir seyir izlediğine işaret etti. Bu durumun, satış yerine alım fırsatı oluşturduğuna dikkat çekti. Özellikle 3-4 ay içinde gram ve borsada olumlu seviyelere ulaşıldığını belirten Kolçak, elinde TL olanların bu alanlarda yatırım yapabileceğini ifade etti. Ancak kısa vadeli beklentilere kapılmamanın önemine vurgu yaptı. Uzun vadede, en az 1 yıl sabırla beklemenin önemli olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN