Herkes 1 yıl onu bekliyor, 4 çeşidiyle sofralardan eksik edilmiyor! Tanesi 60 TL’den satılıyor, yemek isteyen 11 ay bekliyor

Herkes 1 yıl onu bekliyor, 4 çeşidiyle sofralardan eksik edilmiyor! Tanesi 60 TL’den satılıyor, yemek isteyen 11 ay bekliyor

Kütahya'da herkes onu yemek için bir yıl bekliyor, vakti geldiğinde 4 çeşidi ile sofraları süslüyor. Tanesi 60 TL'den satılan bu lezzeti tekrar yemek isteyenler ise 11 ay beklemek zorunda kalıyor. Odun ateşinde taş fırınlarda pişirilen bu lezzet damak çatlatıyor.

Ramazan ayı denildiğinde Kütahyalıların vazgeçemediği bu lezzet odun ateşinde ığıl ığıl pişiyor lezzeti ile damak çatlatıyor. Bildiğiniz pidelerden çok farklı bu lezzet tahinle yapılıyor iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Bu lezzeti tatmak isteyen ise 11 ay boyunca gün sayıyor.

4 FARKLI ÇEŞİDİ BULUNUYOR

Kütahya'da pide ustaları sadece Ramazan ayına özel ürettikleri pideleri müşterileriyle buluşturuyor. İftar ve sahur sofralarında yer alan tahinli pide 4 farklı çeşidi ile damak çatlatıyor. Bir de ustası Mustafa Sayın, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında bulunan geleneksel lezzet tahinli pidenin resmen yok sattığını belirtti. Damak tadına düşkün olanların vazgeçilmezi arasında yer alan tahinli pide Ramazan ayı boyunca çıkarılıyor bu aya özel yapılan bu lezzeti tatmak isteyen 11 ay boyunca beklemek zorunda kalıyor.

kutahya-pideleri.jpg

Mustafa Sayın, “Sadece Ramazan ayında yapıyoruz biz bu pideyi. Ramazandan sonra 11 ay ara veriyoruz. Tahinli pidenin tahinli, şekerli tahinli, tahinli cevizli, cevizli şekerli olmak üzere farklı damaklara göre 4 çeşidi var. Müşterilerimiz oldukça memnun, koca bir yıl bekliyorlar ve ramazan ayında ise büyük ilgi göstererek bizleri memnun ediyorlar. İçerisine sadece tahin ve ayçiçek yağı ekliyoruz. Ayrıca tercihe göre şeker ilave ediyoruz ve en sonra cevizlerini içine ilave ederek fırınlıyoruz. Kütahya’ya özel bir lezzet oldu artık" sözlerini dile getirdi. Tahinli pideler bu yıl 60 TL'den tezgahtaki yerini aldı.

kutahya-pideleri-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN