Herkes akın akın oraya gidiyor! Resmen iğne atsan yere düşmez hale geldi… Teknolojinin merkezi ne ararsanız var

Herkes akın akın oraya gidiyor! Resmen iğne atsan yere düşmez hale geldi… Teknolojinin merkezi ne ararsanız var

Binlerce insan akın akın oraya gidiyor. Teknolojinin merkezi denilebilecek konumdaki o yerde ne ararsanız var! İğne atsan yere düşmez derecede bir kalabalık söz konusu. Gitmeyen bin pişman…

Ankara’da düzenlenen o etkinliğe ziyaretçi akını yaşanıyor. Şehrin dört bir yanından insanlar onları görmek için koşa koşa gidiyorlar. Teknolojinin adresi olan yerde dilediğiniz kadar gezip daha önce görmediğiniz teknolojik aletleri görebilirsiniz.

YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

2018 yılında ilk kez yapılan TEKNOFEST, şimdi de Ankara’ya geldi. Bu sene yurt içinde 7’ncisi düzenlenirken bununla beraber toplam 8 TEKNOFEST etkinliği düzenlemiş oluyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen bu projede Türkiye’nin milli teknoloji ekosistemine katkı sunan bakanlıklar, kamu ve özel sektör kuruluşları, akademik kurumları, medya şirketleri de projenin içinde yer alıyor. Toplamda 125 kurumla yürütülen bu proje gittiği her yerde yoğun ilgi görüyor.

t-001.jpg

SIRADA ANKARA VAR

Tam bağımsız bir Türkiye için "Milli Teknoloji Hamlesi" mottosu ile yola çıkan bu proje, TEKNOFEST adı altında şimdi de Ankaralıların ayağına geldi.

Ankara’da yaşayan vatandaşlara bu sabah saat 09:00 itibari ile TEKNOFEST kapıları açıldı. Öte yandan 14:30’da gerçekleştirilen resmi tören sonrasında "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkuş ve Gökbey Müzikali" ve "Tuluyhan Uğurlu Konserleri” gerçekleştirildi.

tt-001.jpg

HERKESİN GÖZÜ GÖKYÜZÜNDE OLACAK

TEKNOFEST’in ilk gününde F-16 Solotürk, Bayraktar Akıncı, Aksungur, Anka, Bayraktar TB2, Gökbey, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (EGM), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, S-70 (Üzüm Salkımı), CN-235 Mİ-17 (Paraşüt Atlayışı), Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, S-70 BEL-429 (Selamlama Geçişi) ve AB-412 (Yaralı Tahliyesi) hava gösterileri gerçekleştirilecek.

Ankara’daki festival 3 Eylül tarihine kadar Ankara Etimesgut Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN