Herkes bayıla bayıla bir dal istedi, o kendi serasını kurdu! Hobi olmaktan çıktı iş kapısı oldu

Herkes bayıla bayıla bir dal istedi, o kendi serasını kurdu! Hobi olmaktan çıktı iş kapısı oldu

Herkesin bayıldığı ufak serasını geçim kapısına dönüştürdü. Evde hobi olarak baktığı her bir dal şimdilerde büyük getiri sağlıyor. Herkes çok beğenerek istedi, kendi işinin patronu oldu. İşte tüm detaylar…

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Rukiye Çeri, evde hobi olarak baktığı çiçekler çok beğenilince eşi de bu yeteneğini mesleğe döktü. Misafirler tarafından çok beğenilen çiçekleri eşinin desteğiyle büyük bir sıraya dönüştüren Rukiye Çeri, kendi işinin patronu oldu. İşte tüm detaylar…

KENDİ SERASINI KURDU

Adana'nın Kozan ilçesinde evlerinin balkonunda hobi olarak başladı çiçek yetiştirme işine 4 yıl içerisinde büyük bir mesleğe dönüştürdü. Kendisine gelen taleplere yetişemeyince çiçek sarısı kurma fikrini aklına getiren Rukiye Çeri, eşi Ömer Çeri’nin desteği ile serasını kurdu. Eşinin desteği ile birlikte kendi işinin patronu olduğunu dile getiren Çeri, “Çocukken herkesin öğretmen olma hayali vardı. Benim ise hayalim botanik bahçemin olmasıydı. Bu nedenle hobi amaçlı balkonda çiçek yetiştirmeye başladım. Balkondaki çiçeklerimi gören herkes bir dal istemeye başladı. Her gelen isteyince eşim 'emek veriyorsun' dedi ve 'bunu ticarete dönüştürelim' dedi." şeklinde konuştu.

rukiye-ceri-cicek-001.jpg

TAYLAND'DAN GETİRDİ ÇUKUROVA'DA YETİŞTİRDİ

Tayland'dan özel olarak getirilen ve kurumayacak Çukurova iklimine uygun çiçekler ürettiğini dile getiren Çeri, hafta sonları çok yoğun olduğunu dile getirdi. 50 saksı ile başladığı bu işte binlerce saksıya ulaşan Çeri, “Ben çiçek isteyenlere 'hayır' diyemezdim. Eşim bu durumu görünce 'Sen emek veriyorsun, gelen misafir alıp gidiyor. Ben sana destek vereyim işini kur' dedi. Eşim yanımda durdu ve bunu başardık. Hayallerime kavuştum." ifadelerini kullandı.

rukiye-ceri-001.jpg

Ömer Çeri, eşini bu işe 50 ile 60 saksı ile başladığını belirterek yüzlerce çeşitte binlerce saksıya ulaştığını aktardı. Eşine yetiştirip hediye olarak verdiği çiçekleri gelir kapısına dönüştürdüğünü söyleyen Ömer Çeri, kendi ithal özel ürünlerini ürettiğini aktardı.

Çukurova sıcağına dayanan günlük ve ömürlük çiçekleri yetiştirdiğini aktaran Çeri, Türkiye'nin dört bir yanından çiçek getirdiğini ve oldukça yoğun talep aldığını belirtti. Ömer Çeri, “Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordum. Bir kadın emek verdikten sonra başaramayacağı hiçbir iş yok.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN