Herkes çöpe atıyor! Meğer içinde altın varmış… Elinizde varsa sakın kaptırmayın

Herkes çöpe atıyor! Meğer içinde altın varmış… Elinizde varsa sakın kaptırmayın

Bilmeyen herkesin çöpe attığı o şey meğer çok kıymetliymiş! Hurdacılar bile peşine düştü. Yüzde 99’u 22 ayar altından oluşuyor. Elinizde varsa sakın kaptırmayın…

Neredeyse herkesin elinde olan o şeyin içinde çok kıymetli bir parça olduğunu çoğu kişi bilmiyor. Duyan herkes ise peşine düşmeye başladı. Yüzde 99’unda 22 ayar altın var. Bozdurup köşeyi dönebilirsiniz.

HEPİMİZİN ELİNDE BULUNUYOR

Teknoloji çağında elinde teknolojik alet olmayan kişi sayısı oldukça az. Bunun yanı sıra artık kullanılamayacağını düşünülen teknolojik aletleri çöpe atan sayısı ise oldukça fazla. Ama bu bilgiyi öğrendikten sonra artık asla çöpe atamayacaksınız. Hele ki altın fiyatlarının fırladığı bu dönemde…

anakart2.jpg

Son zamanlarda elektronik cihaz fiyatları resmen cep yakıyor. Ama bozulan ve artık iş görmeyen cihazları ise çöpe atıyoruz. Çünkü bir işe yaramayacağını düşünüyoruz. Meğer çöpe atılan ya da hurdacıya verilen teknolojik aletlerin içinde 22 ayar altın varmış.

RESMEN SERVET DEĞERİNDE

Eskişehir’de telefon tamircisi olan Hıdır Yıldız, bilgisayar ve telefonlarda bulunan ana kartların servet değerinde olduğunu söyledi. Anakartlarda yer alan iğnelerin altın kaplamalardan yapıldığını dile getirerek, “Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99''u altın" dedi.

anakart.jpg

Yıldız, bu işi İstanbul’dan gelen ve hurdacılık yapan birinden öğrendiğini söyleyerek, telefonlarda bulunan ana kartların içindeki altın kaplama malzemeyi değerlendirdiklerini belirtti.

ANAKARTLARIN İÇİNDEKİ ALTIN SATILIR MI?

Telefonların içinde bulunan anakartlardaki altını siz kendiniz sökemezsiniz. Bu işlem için kesinlikle özel alaşım kullanılmalı. Öte yandan bahsi geçen altın sadece telefonlarda ya bilgisayarlarda değil televizyon kumandalarında bile var. Dolayısıyla bu cihazları çöpe atmak yerine mutlaka geri dönüşümcülere satılmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN