Herkes hazırlığını yapsın! AFAD'dan Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay kıyıları için uyarı

Herkes hazırlığını yapsın! AFAD'dan Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay kıyıları için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MG) uyarılarının ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. Son paylaşılan verilere göre, bugün ve yarın olmak üzere kuvvetli olumsuz hava olayları meydana gelecek. AFAD, olumsuz hava koşullarının etkileyeceği bölgeleri tek tek açıkladı. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji, ülkemizde yaşanacak olumsuz hava şartlarına karşı uyarılarına devam ediyor. Son paylaşılan hava durumu tahminlerine göre, Cumartesi ve Pazar günleri ülke genelinde fırtına kopacak. Şiddetli rüzgarın eseceği ilan edilirken, yağış da beraberinde gelecek.

AFAD'DAN UYARI GELDİ

AFAD tarafından ülke genelinde kritik uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, cumartesi ve pazar günleri olumsuz hava koşulları etkisini gösterecek.

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan fırtına ve aşırı yağışın ardından bir benzerinin bugün ve yarın etkili olacağı söyleniyor. Bugün için uyarılarda bulunan AFAD, kıyı kesimlerinin tehlikeli olduğunu işaret etti. Özellikle kıyı illerine yapılan uyarıya göre, herkes önlemini alsın.

meteorolojiden-pes-pese-uyarilar-bircok-ilde-kuvvetli-yagis-var-nhk1.webp

O BÖLGELERDE FELAKET OLACAK

AFAD tarafından gelen uyarılara göre; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleriyle Hatay'ın kıyıya yakın olan bölgelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Antalya'nın batısından başlayarak, bir sürenin ardından il genelinde ve Konya'nın güneybatı ilçelerinde sağanak - gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı bekleniyor. Antalya'nın kıyı bölgelerinde ise hava koşullarının çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı paylaşıldı.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olacağı bir diğer bölge ise Muğla ve çevresi oldu. Muğla'dan başlayarak Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli, Muğla kıyılarında ve Edremit Körfezi'nde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ÜLGE GENELİNDE KRİTİK UYARIYI

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, ülke genelinde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirlerinizi alın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN