Herkes korkarak cuma gününü bekliyordu! Tehlike geçti…

Herkes korkarak cuma gününü bekliyordu! Tehlike geçti…

Korkuyla beklenen cuma günü için haber geldi! Uyarı verilmişti! Herkes korkarak cuma gününü bekliyordu! Rahat bir nefes alabilirsiniz! Uzman isim açıklama yaptı. Tehlike geçti…

Son günlerde sosyal medyada dolaşan "Suriye'den gelen çöl tozları cuma günü itibariyle ülkeye giriş yapacak." iddiasına Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarafından yanıt geldi.

KEREM ÖKTEN ALINTILAYARAK YANIT VERDİ

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Suriye'den çöl tozlarının ülkemize giriş yapacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ökten, "Yok öyle bir şey..." ifadeleriyle, söz konusu iddianın asılsız olduğunu vurguladı.

ÇÖL TOZLARI NEDİR?

751199.webp

Çöl tozları, çeşitli çöllerden rüzgar ve fırtınaların etkisiyle yükselir ve bulut şeklinde rüzgar ve hava akımlarının etkisiyle uzak bölgelere taşınabilir. Türkiye özellikle Sahra Çölü'nden kalkan tozların rüzgar ve hava akımlarıyla taşınması sonucu bu etkileri yaşamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN