Herkes merakla bekliyordu! 10 metre yüksekliğinde, 3 kilometre… Arabasına atlayan buraya koşacak

Herkes merakla bekliyordu! 10 metre yüksekliğinde, 3 kilometre… Arabasına atlayan buraya koşacak

Türkiye'de herkesin görmek için can attığı o yer uzun bir aranın ardından yeniden sevenleri ile buluşuyor. Herkes merakla açılacağı tarihi bekliyordu o an geldi çattı. Arabasına atlayan soluğu burada alacak. İşte tüm detaylar…

Bir süredir bakım onarım çalışması kapsamında yer alan Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Horma Kanyonu, yeniden sevenleriyle buluşuyor. Ziyarete açılan Kanyon turist akınına uğrayacak. İşte tüm detaylar…

YENİDEN ZİYARETE AÇILDI

Tarihi ve turistik yerleri ile ünlü Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde yer alan Horma Kanyonu’yla da adından söz ettiriyor. 2019 yılında yapılan ve kanyonun bir ucundan diğer ucuna yürüyerek geçilmesine olanak sağlayan 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platform Kasım ayında kapatıldı.

horma-kanyonu-1.jpg

Aylar süren uzun bakım çalışmasının ardında Horma Kanyonu yeniden ziyarete açıldı. Pınarbaşı Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte duyurulan açılış hem Kastamonulu vatandaşları hem de turistleri sevindirdi. Kanyonun ziyareti açıldığını belirten Pınarbaşı Belediyesi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

horma-kanyonu-3.jpg

"Yerli ve yabacı turistleri, Küre Dağları arasından çıkan Zarı Çayı'nın yüzyıllara uzanan yolculuğu sırasında oluşan Horma Kanyonu'nu görmeye ve kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformdan geçerek Ilıca Şelalesi'nde suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuzu görmeye davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN