"Hikâyeler yarım kaldı gözyaşı hiç kurumadı"

"Hikâyeler yarım kaldı gözyaşı hiç kurumadı"

6 Şubat felaketinin üzerinden 1 yıl geçti ancak depremde yakınlarını kaybedenlerin yürek yangını dinmedi. Enkaz başında kızının elini tutarken çekilen fotoğrafla depremin simgelerinden olan Mesut Hançer, kızıyla birlikte 7 yakınını daha kaybettiğini söyledi. Evlat acısının hiç geçmediğini belirten Hançer, “Biz de kendisiyle beraber öldük” dedi. Deprem saatinde görevde olduğunu belirten Hemşire Merve Aksu, “Ben Eskişehir’de canlar kurtarırken o sırada babamı ve kardeşlerimi kaybediyormuşum” dedi.

Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. 11 ili etkileyen depremlerde 53 bin insan yaşamını yitirdi. Aradan geçen sürede yakınlarını kaybedenlerin acıları hiç dinmedi. Felaketin yıl dönümünde konuşan depremzedeler yakınlarından geriye kalan hatıralara sarıldıklarını ve yürek yangınının geçmediğini anlattı.

Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan kızı Irmak Leyla Hançer’in (16) elini tutarken çekilen fotoğrafla hafızalara kazınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızının mezarını ziyaret etti. Depremde kızıyla birlikte 7 yakınını kaybettiğini belirten Hançer, “Gidişi oldu gelişi olmadı bir daha. Biz de kendiyle beraber öldük. Hepsinin acısı farklı ama evladınki başkaymış. Öbürlerini bastırıyormuş yani anne, baba, abi kardeş acısını daha kötü bastırıyormuş. Hiçbir zaman da çıkmıyor acısı. Ellerine sarıldım, ellerini öptüm ama hiçbir çare bulamadık. Anında gitmiş anında” diye konuştu.

07kr03manset1.jpg

Depremde babası ile 3 kardeşini kaybeden Merve Aksu (26) ise depremin yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta annesi Gülseren Aksu ile birlikte katıldığı anma etkinliğinde duygu yüklü anlar yaşadı. Acılarını annesi ile birbirlerine sarılarak yaşadıklarını anlatan Merve Aksu, “Eskişehir’de hemşire olarak çalışıyorum. Ebrar Sitesi D blokta oturuyorduk. Buraya taşınalı 4 yıl olmuştu. Babamın alın teriyle aldığı ev bize mezar olana kadar, kendi halinde, kendi yağında kavrulan bir aileydik. Bize diyorum çünkü onları kaybettikten sonra biz de öldük. Yaşamak çok da mümkün değil. Ben Eskişehir’de hemşire olarak nöbette başka canlar kurtarıyordum. Meğerse o sırada kardeşlerimle babamı kaybediyormuşum. Haberim yoktu” ifadelerini kullandı.

Faciada kent merkezinde yıkılan Ebrar Sitesinde yaklaşık 1400 kişi yaşamını yitirirken, Ebrar sitesi D Blok 1’inci katta oturan Tuğçe Kalmış, ailesiyle birlikte yıkılan binanın enkazında kaldı. Kalmış, binalarının enkazından 3 gün sonra çıkarılarak hastaneye sevk edildi. Anne Havva Kalmış ile erkek kardeşi Muhammet Tuğra Kalmış’ın (20) enkaz altında cansız bedenlerine ulaşılırken, kız kardeşi Tuana Kalmış (15) ise halen bulunamadı.

Bir yıldır kız kardeşini arayan Tuğçe Kalmış, “Annem 1 güne yakın yaşadı. 1 günün sonunda can verdi. Kendisi yanımda vefat etti. Enkaz altında erkek ve kız kardeşimin sesini hiç duymadım. Çok seslendim, hiç seslerini duymadım. Erkek kardeşimin cenazesi 1 ay sonra kimsesizler mezarlığında bulundu ama kız kardeşim halen yok. Şu an kız kardeşimi bulmak için çabalıyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN