Hırka-i Şerif bu Ramazan'da ziyarete açılacak mı? Beklenen açıklama geldi

Hırka-i Şerif bu Ramazan'da ziyarete açılacak mı? Beklenen açıklama geldi

İstanbul Fatih'te bulunan ve Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Hırka-i Şerif camiinde sergilenen Hz. Peygamber’in Veysel Karanî’ye (Üveys el-Karanî) verilmesini vasiyet ettiği söylenen hırkasının bu sene ziyarete açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Pandemi nedeniyle iki senedir kapalı olan Hırka-i Şerif'i bu sene ziyaret etmek isteyenlerin beklediği haber geldi.

İstanbul'un Fatih ilçesi Hırkaişerif semti Muhtesip İskender mahallesinde yer alan Hırka-i Şerif Camii'nde yer alan kutsal emanet Hırka-i Şerif'i her yıl binlerce müslüman ziyaret ederek camide ibadet ve dua ediyor. Geçtiğimiz 2 yılda pandemi nedeniyle kapalı tutulan Hırka-i Şerif'in bu sene ziyarete açılıp açılmayacağı merak ediliyordu beklenen açıklama geldi.

HIRKA-İ ŞERİF'E BU SENE DE ZİYARET YAPILAMAYACAK

Hırka-i Şerif, pandemi nedeniyle son 2 yıldır olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ziyarete kapalı olacak.

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan ve Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif her Ramazan ayında ziyarete açılırdı. Ancak pandemi önlemleri nedeniyle son 2 yıldır kapalı kalan kutsal emanetin bu yıl da ziyarete açılamayacağı belirtildi.

hirka-i-serif-bu-ramazan-da-ziyarete-kapali-2946-dhaphoto3.jpg

Vaka sayılarının belli bir seviyenin üzerinde seyrettiğini belirten Veysel Karani'nin 59. kuşaktan torunu olan Barış Samir yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, Covid-19 salgını ülkemizi ve tüm dünyayı iki seneden uzun süredir etkisi altına almıştır.

hirka-i-serif-bu-ramazan-da-ziyarete-kapali-2946-dhaphoto1.jpg

Günümüzde, salgının bulaşıcılığı azalmış gibi görünse de halen vaka sayıları belli bir seviyenin üzerinde seyretmektedir. Bu sebeple kıymetli ziyaretçilerin sırada bekleme esnasında sağlıklarını riske atmamak bilinci ile, bu sene de Hırka-i Şerif'in ziyarete kapalı kalacağını üzülerek bildiririz.

hirka-i-serif-bu-ramazan-da-ziyarete-kapali-2946-dhaphoto4.jpg

Umuyoruz ki gelecek sene Covid-19'un hayatımızdan tüm izleri silinir ve Cenab-ı Hak Ramazan ayında Hırka-i Şerif'e kavuşmayı nasip eder. Biz de Muhafız Aile olarak dört asırı aşkındır süregelen ziyaret geleneğimizi sürdürmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN