Hobi olarak ekti şimdi paraya para demiyor! 12 ay meyve veriyor

Hobi olarak ekti şimdi paraya para demiyor! 12 ay meyve veriyor

Aksu ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Uysal, Taylandlı eşi Thipphawan’ın papayayı çok sevdiği için Kovid-19 salgını döneminde hobi olarak papaya yetiştiriciliği yapmaya başladı. 12 ay boyunca meyve veriyor. Dünyanın her yerinden talep var.!.

Mustafa Uysal, Bu hobileri sosyal medyada paylaştıklarında, Uzak Doğulu vatandaşlardan yoğun talep aldılar ve bu talebi karşılamak için ticari bir boyuta geçmeye karar verdiler. Mustafa Uysal, 230 metrekarelik bir alana dikim yaparak başladığı papaya yetiştiriciliğini, kurduğu bir dönüm serada 185 ağaçla devam ettirdi.

Uysal, Tayland’dan getirdiği tohumlarla Kakdam (Sri Siam) cinsi papaya üretmeye başladı. Bu cins papaya ağaçları yıl boyunca meyve veriyor ve Uysal’a daha fazla getiri sağlıyor. Ürettiği papayaları Türkiye’de yaşayan Tayland ve Endonezyalılar başta olmak üzere Uzak Doğululara satan Uysal, ayrıca Gürcistan, Irak ve Bulgaristan gibi ülkelere de ihracat yapıyor.

img-1334.jpeg

Papayanın sarısı meyve olarak, yeşili ise sebze olarak satılıyor. Uysal, papayanın özellikle Gürcistan’da yoğun talep gördüğünü ve Türkiye’de yaşayan Uzak Doğululardan da talep aldığını belirtiyor. Papayayı uzun cins olarak yetiştirdiklerini ve daha çok salatalarda kullanıldığını ifade eden Uysal, papaya ağaçlarının kışın soğuktan korunması için örtü altında yetiştirildiğini ve bakımının özenle yapıldığını söylüyor. Thipphawan Uysal da papayayı sevdiğini ve Tayland’da salatasının çok tüketildiğini belirterek, kahvaltı için papaya reçeli de yaptığını ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN