Hollanda'dan getirip Sivas'ta ekti! Öksürük ve soğuk algınlığının reçetesi: Hasadı kadar kazancı da bol

Hollanda'dan getirip Sivas'ta ekti! Öksürük ve soğuk algınlığının reçetesi: Hasadı kadar kazancı da bol

Düğünlerde, kutlamalarda ve süslemelerde çok fazla kullanılan çiçek Hollanda’dan Türkiye’ye getirilerek Sivas’ta yetiştirilmeye başlandı. Öksürük ve soğuk algınlığının da reçetesi olan çiçeğin hasadı kadar kazancı da bol oluyor…

Sivas’ın Gemerek ilçesinde 3 dönüme yakın alana ekimi yapılan, saflık ile masumiyetin simgesi olarak bilinen şakayık çiçeğinin hasadı başladı.

Hollanda’dan getirdiği şakayık çiçeğini eken Nurettin Otyakmaz, “Yaklaşık 5 yıl önce bu işe başladı. Çok zor bir iş değil, kazançlı ama sevmek gerekiyor. Burada yetiştirdiğimiz 3 rengimiz var; beyaz, pembe, fuşya. 3’üncü yılda bu yıl yaklaşık 20.000 tane çiçek kestik, verimi de oldukça iyi. İklimi de çok sevdi. Köklerini Hollanda’dan getirdi. Buraların iklimini seven bir bitki. Kışın soğuğunu görmesi gerekiy

sivas-sakayik-cicegi-hasadi-2.jpg

or, en azından kar olmasa bile don kesinlikle olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HERKESİN YAPMASINI İSTERİM”

Bu işi tek başına yaptığını belirten Otyakmaz, şunları söyledi:

sivas-sakayik-cicegi-hasadi-1.jpg

“Kimi zaman yardım alıyorum ama genellikle tek başıma bu işleri hallediyorum. Herkesin yapmasını isterim. Sivas’ta, Gemerek’te benim gibi arkadaşların da bu işe başlamasını isterim”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN