Hulusi Akar: Kürdistan yok

Hulusi Akar: Kürdistan yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türkiye'de ve Türkiye'nin dışında Kürdistan diye herhangi bir coğrafi bölge yok” dedi, "Irak Kürdistanı yok mu?” sorusuna “Yok” yanıtını verdi.

Millî Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Komisyonda Bakan Hulusi Akar sunum yaptı.

Komisyon görüşmeleri sırasında konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, “Son zamanlarda federe Kürdistan bölgesinde kimyasal silah ve göz yaşartıcı gazların kullanıldığına dair iddialar var” dedi. 'Avrupalı, Iraklı gazeteciler, aydınlar, yazarlar ve kimi sivil insanların beyanlarının söz konusu olduğunu' belirten Oruç, “Türkiye, 1997 yılında Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yönetilen Kimyasal Silahlar Sözleşmesi’ne imza atmış bir ülkedir, dolayısıyla bu konuyla ilgili hassasiyeti yüksek olması gereken bir ülkedir” diye konuştu.

HDP’li Oruç’un konuşmasının ardından “Bir cümle, sadece bir cümle” ifadeleriyle söz talep eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türkiye'de ve Türkiye'nin dışında Kürdistan diye herhangi bir coğrafi bölge yok” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın, “Niye? Irak Kürdistanı yok mu?” sorusu üzerine Bakan Akar, “Yok, yok” yanıtını verdi.

OCAK 2021’DE ZİYARET ETMİŞTİ

Bakan Hulusi Akar Ocak 2021’de, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yöneticileriyle görüşmüştü. Akar’ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağı önündeki fotoğraflar kamuoyuna yansımıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN