HÜRJET, Türk Yıldızları ile uçuş yaptı

HÜRJET, Türk Yıldızları ile tarihi bir uçuş gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRJET'in akrobatik gösteri, eğitim, hafif taarruz ve devriye görevleri için kullanılacağını açıkladı.

HÜRJET, Türk Yıldızları ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk insanlı jet motorlu uçağı olan HÜRJET, hafif taarruz, eğitim, devriye ve akrobatik gösteri amaçları için kullanılacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRJET'in semalardaki yolu hep bağımsız ve açık olacak dedi.

9.jpg

TOPLAM 17 UÇUŞ YAPARAK 9 SAAT 8 DAKİKA HAVADA KALDI

HÜRJET, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları ile birlikte kol uçuşu gerçekleştirdi. Toplam 17 uçuş yaparak 9 saat 8 dakika havada kalan HÜRJET, son uçuşunda Türk Yıldızları eşliğinde 37 dakika havada kaldı ve 15 bin 403 fit irtifaya ve 351 knot hıza ulaştı. Uçuş sonrası piste başarılı şekilde iniş yapan HÜRJET, "Fil Yürüyüşü" (Elephant Walk) gerçekleştirdi.

6.jpg

UÇUŞ TESTLERİNE DEVAM EDECEK

HÜRJET, Jet Eğitim Uçağı Projesi kapsamında birçok görev için hazırlanıyor. Üretimi tamamlanan ilk komponent 10 Haziran 2022'de nihai montaj hattına taşındı ve motor çalıştırma testi 30 Ocak 2023'te yapıldı. İlk uçuşunu 25 Nisan'da gerçekleştiren HÜRJET, tasarım zarfı içerisinde uçuş testlerine devam edecek.

2024'TE İKİNCİ PROTOTİPİN İLK UÇUŞU PLANLANIYOR

HÜRJET'in varyantları arasında Jet Eğitim Uçağı, Akrotim Gösteri Uçağı, Harbe Hazırlık Uçağı, Red Aircraft ve Uçak Gemisine İniş-Kalkış versiyonları bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde ilk etapta 4 uçak için anlaşma sağlandı. Haziran 2024'te ise ikinci prototipin ilk uçuşu planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN