Hyundai’nin robotu işten kovuldu! Tanıtımı heyecanla yapılmıştı, emeklilik nedeni şaşırttı

Hyundai’nin robotu işten kovuldu! Tanıtımı heyecanla yapılmıştı, emeklilik nedeni şaşırttı

Çıktığı ilk günlerde büyük bir ilgi toplayan insansı robot “Atlas” akşam şimdi de işten kovuldu haberleriyle gündeme geldi. Tanıtımı heyecanla yapılan robotun sonu beklenmedik şekilde geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hyundai’nin sahibi olduğu robotik endüstrinin öncülerinden olan Boston Dynamics, aldığı bir kararla Hyundai’nin insansı robot modeli olan Atlas’ı “emeklilik" adı altında kovma kararı aldı. Bu karar kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken şirketin robotik teknolojiyle alakalı büyük planları olacağı öğrenildi.

yeni-proje-8-003.jpg

İSTEDİĞİ SONUCU ALAMADI

Dünyaca ünlü otomotiv markası Hyundai, insansı robot projesinde tam olarak istediği sonucu alamadı. Atlas ismini taşıyan bu robot 10 sene önce DARPA ile yapılan işbirliği kapsamında geliştirilerek robotik de büyük bir yenilik olarak ortaya çıkmıştı. Lakin robotun hidrolik sistemi gibi bazı teknik özellikleri modası geçmiş bir durumda olduğu için Boston Dynamics’in aldığı kararla emekliliği gelmediği halde emekli etme adı altında kovuldu.

yeni-proje-9-001.jpg

YENİ PROJELER İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Çalıştığı süre zarfında Atlas’ın geliştirdiği lokasyon teknikler hala etkileyiciliğini kaybetmedi. Lakin şirket artık yeni teknolojiyle hazırlanan yeni projeler ve ticari uygulamalar üzerinde çalışmayı planlıyor. Öte yandan Atlas’ın teknolojilerinin gelecekte Hyundai şirket yönetimi altında otomobil üretimi gibi alanlarda kullanılacağı tahmin ediliyor.

yeni-proje-10.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN