İBB soruşturmasında 24 şüpheli serbest

İBB soruşturmasında 24 şüpheli serbest

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 24 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 20 şüphelinin işlemleri ise sürüyor.

İBB yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 24 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Soruşturma, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarını kapsıyor.

Polis ekipleri tarafından 15 Ağustos’ta gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Adliyesi’nde savcılıkça adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Hakimlik, işlemlerin tamamlanmasının ardından 24 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Adli kontrol tedbiri uygulanan şüpheliler arasında şunlar yer alıyor: Sabriye Akkaya, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, MEDYA AŞ Görsel Yayınlar Koordinatörü Nazlı Dalar, Özge Bağdatlı, Bora Aramacı, Aysun Vural, Hasan Erkan Kabakçı, Asraf Engin Güner, Ersan Şık, Nurul Taha Yüksel, Şükrü Fındık, Burak Karakuş, Alican Ayvataş, Mustafa Serez Yerli, Erdal Akbay, Mehmet Akif Bulut, Çiğdem Nasuhbeyoğlu, Ümit Karakaya, Ferda Yıldız Selbasan, Kazım Eren Sönmez, Ahmet Bozkurt, Mesut Taşkın, Tuğba Koçak ve Utku Doğruyol.

Öte yandan, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 20 şüphelinin işlemleri hâlen devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN