İBB'nin deprem planında adımlar belli oldu: Kira yardımı, ekonomik şartlara uygun olacak

İBB'nin deprem planında adımlar belli oldu: Kira yardımı, ekonomik şartlara uygun olacak

İBB'nin hız kazandırdığı 'Deprem Seferberlik Planı'nda atılacak adımlar belli oldu. Bu plana göre riskli binalardaki dönüşüm hızlanırken, denetimler de artacak.

Türkiye'yi yıkan 6 Şubat depremleri sonrası gözler olası büyük İstanbul depremine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de deprem çalışmalarına hız vererek, seferberlik ilan etti. Bu kapsamda İBB ‘Deprem Seferberlik Planı’ kapsamında atılacak adımları belirledi.

Yine bu kapsamda hazırlanan İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı uygulama adımlarını hızlandırmak için iki gün önce İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi ve teknik ekiplerle birlikte bir toplantı düzenlendi.

Toplantı sonrası İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, tüm ilçe belediyeleriyle işbirliği halinde belirledikleri ortak gündemlerini şöyle açıkladı:

  • En riskli yapıları önceliklendirecek, uzlaşı kültürünün hakim olduğu yapı dönüşümünü ateşlemek,
  • Kira yardımını ekonomi şartlarına uygun hale getirmek,
  • Kamu yararına, maliyetine güçlendirme ve dönüşüm gerçekleştirmek,
  • Deprem mukavemetini belki de birincil etkileyen nedenlerden biri olan zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önüne geçerek saha faaliyetlerini artırmak.
  • İnşaat öncesinde imar denetimini ve inşaat sırasında yapı denetimini gerçekleştirmek,
  • Depreme duyarlı park ve meydanlar, deprem anında acil durum ihtiyaçları, kaçış, toplanma ve geçici barınma amaçlı açık alanlar oluşturmak,
  • Afet anında arama kurtarma ve afete müdahalede yerel kapasiteyi artırmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN