İç Anadolu Bölgesi’nde yetişiyor boyu 8 metreye ulaşıyor! Gövdesine dokunan şifasını alıyor! Aktarlarda yok satıyor

İç Anadolu Bölgesi’nde yetişiyor boyu 8 metreye ulaşıyor! Gövdesine dokunan şifasını alıyor! Aktarlarda yok satıyor

İç Anadolu'dan gelen doğal mucize her eve şifa dağıtıyor. Anavatanı Kuzey Afrika ve Hindistan olan bu bitki İç Anadolu'nun verimli topraklarında 8 metreye kadar ulaşıyor. Gövdesine dokunduğunuzda şifasını veren bu bitki cilt sorunlarından kansere kadar pek çok farklı hastalığa deva oluyor. İşte doğanın mucizevi ürünü…

Anavatanı Kuzey Afrika ve Hindistan olan akgünlük ağacı, gövdesindeki reçine ile insanlara şifa dağıtıyor. İnsan vücuduna inanılmaz faydalar sağlayan akgünlük sakızı, akgünlük ağacının gövdesinden alınan reçinesinden oluşuyor. Cilt, kanser ve birçok alanda insan sağlığına yarar sağlayan muazzam bitki aktarlarda yok satıyor. Günlük hayatta kullandığımız ve faydasından habersiz olduğumuz bu ürünler, doğal bir şifa sağlıyor. İşte doğanın mucizevi ürünü…

AKGÜNLÜK AĞACI NEDİR?

Çoğunlukla Kuzey Afrika ve Hindistan'da bulunan akgünlük ağacı, Türkiye'de İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Boyu 8 metreye kadar ulaşabilen küçük ağaç türü olarak bilinen akgünlük Ağacı son derece sağlam bir yapıya sahiptir. Uzun ömürlü olan bu ağaç gövdesine dokunulduğunda aleorezin denilen reçineye benzer bir madde yaymasıyla dikkat çekmektedir. Bu ağaçtan elde edilen reçine ise bir tür sakız olarak tüketilirken Hindistan'da ise geleneksel ayurvedik tıbbında kullanılmaktadır.

akgunluk-agaci.jpg

Sağlıklı bir bitki türü olarak bilinen akgünlük sakızı geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle mide yaralarını iyileştirici bir etkiye sahip olan akgünlük sakızı balgam söktürücü, kuvvet verici, öksürük giderici olarak kullanılmasının yanı sıra saç hastalıkları, astım ve romatizmal hastalıklarda da etkili oluyor.

AKGÜNLÜK SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR?

1. Cilt sağlığını korur:

Cilt üzerinde birçok faydalı etki sağlayan akgünlük sakızı içerisinde bulundurduğu mineraller, boswellik asit ve antioksidanlar ile birlikte cilt sağlığını korumaktadır. Ayurvedik tıpta deri iltihabı ile birlikte cilt yaralarının tedavisinde uzun yıllardır kullanılan akgünlük sakızı günümüzde de hala geçerliliğini koruyor. Yaşlanmanın etkilerini en aza indiren akgünlük sakızı cilt üzerinde meydana gelen yaşlılık lekelerini de gidermektedir.

2. inflamasyonu önler:

Ağaç içerisinde yer alan boswellik asit ve terpenler ismi verilen bileşenler anti inflamatuar etki ile koruyucu bir görev üstleniyor. Terpenler bazı bitkilerin içerisinde yer alan güçlü koku veren bir akım kimyasala verilen isimdir. Özellikle okaliptüs, fesleğen ve nane gibi bitkilerde bulunan Bu içerik güçlü aromaları ile birlikte sivrisinek ve böcekleri kendinden uzak tutmaya yarıyor. İnsan vücudunda tıpta aynı işlevi gerçekleştiren akgünlük sakızı serbest radikallerin zararlarına karşı önlem amaçlı kullanılıyor.

akgunluk-sakizi.jpg

Akgünlük bitkisinin içinde mevcut olan akba t-lenfositleri NSAII'lar gibi çalışsa bile akbanın etki mekanizmaları oldukça farklıdır. Akban'ın etki mekanizması farklı iltihap enzimlerini Hedef alırken bu bitki mide ile bağırsak astarının bütünlüğünü koruyarak Ağrı kesiciliklere nazaran çok daha az yan etki göstererek tedavi sağlıyor. Toksisite riskini düşüren bitki incensole maddesi ile tümör oluşumunu engeller. Bunun yanı sıra ruh hali dengeleyici bir özelliği sahip olan bu bitki antidepresan ve anksiyeteye iyi geliyor.

3. Kanseri önler:

Kanser tedavisinde önemli bir yere sahip olan akgünlük enflamasyon ve şişmeye neden olan bağırsak sistemlerindeki tepkileri durdurmak için kullanılır.Ağrı ile savaşma potansiyeline sahip olan bu bitki kanser tedavisinde kullanılırken Çok etkili bir ağrı kesici olarak biliniyor. Prostat kanseri üzerine çok iyi sonuçlar verdiği bilinen bu bitkinin hücrelerinin dağılmasını engellediği gözlemlenmiştir.

4. Solunum yolu enfeksiyonlarını giderir:

Sinüs kanalları ve Solunum yolunda oluşan enfeksiyonları gideren akgünlük bitkisi soğuk algınlığı ve grip gibi bazı hastalıklara neden olan öksürük ve boğaz ağrısı belirtilerini de hızlı bir şekilde geçirir. Akciğerde meydana gelen yoğun balgamı söktüren bu bitki rahat bir şekilde nefes almayı sağlamaktadır. Çin tıbbında uzun zamandır kullanılan bu bitki kan dolaşımını iyileştirme iyileşme sürecini hızlandırma soğuk algınlığı, cüzdan, gonore ve grip gibi bakteriyel ve viral hastalıkları gidermede kullanılıyor.

akgunluk-agaci-1.jpg

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Vücudumuzun en önemli noktalarından biri bağışıklık sistemi olurken hastalıklarla savaşma konusunda bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bu işlemin aksadığı durumlarda organlar sağlıklı dokularda dahil olmak üzere antikor üretirken bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi durumlar ortaya çıkıyor. Günlük bitkisi insan bağışıklığını kuvvetlendirerek hastalık kapma riskini de düşürüyor.

AKGÜNLÜK SAKIZI NASIL KULLANILIR?

  • Akgünlük bitkisi, ezilip toz haline getirilebilir.
  • Suyla birlikte yutulabilir.
  • Su ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir.
  • Tablet şeklinde satılanlar günde 3 kez tok karna tüketilebilir.
  • Kabuğu tonik ve tatlı olarak da kullanılabilir.
  • Cilde fayda sağlaması için üretilmiş kozmetik ürünlerde, sabun, parfüm ve kremlerde kullanılabilir.
  • Akgünlük bitkisini kullanmak isteyen kişiler aktarlardan temin edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN