İDO, Yunan Adaları seferleri için bilet satışına başladı

İDO, Yunan Adaları seferleri için bilet satışına başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kapıda Vize” uygulaması ile Yunan adalarında 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağını açıklamıştı. 6 Nisan’dan itibaren seferlerin başlayacağını duyuran İDO, gidiş-dönüş biletlerini Seferihisar’dan 35, Kuşadası’ndan 41 euro'ya satışa sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleşen görüşmenin ardından Türklere Yunan adalarında 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağı açıklanmıştı.

6 Nisan’da seferlere başlayacağını duyuran İDO, bilet satışlarına geçen hafta başladı. Seferlerin hem İzmir Seferihisar’dan hem Aydın Kuşadası’ndan Yunanistan’ın Samos (Sisam) adasına yapılacağı belirtildi.

Seferihisar-Samos seferleri sabah gidiş akşam dönüş olarak, haftada 3 gün, ağustos ayında ise haftanın her günü olacak.

Kuşadası-Samos Seferleri ise sabah gidiş akşam dönüş olarak, 15 Haziran’a kadar haftada 3 gün, 15 Haziran sonrası haftanın her günü yapılacak.

BİLET ÜCRETLERİ

Samos seferleri için biletler egeadalari.ido.com.tr adresinden online olarak İDO satış ofislerinden, yetkili acentelerden ve çağrı merkezlerinden temin edilebilecek.

Seferihisar - Samos seferleri aynı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 35 euro, farklı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 49 euro olarak belirlendi. Yolculuk ise yaklaşık 1 saat olarak ifade edildi.

Kuşadası - Samos seferleri aynı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 41 euro, farklı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 52 euro, yolculuk yaklaşık yarım saat olacak.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Samos Adası’na giriş için geçerli bir pasaport ve Schengen ya da kapı vizesi gerekirken pasaportun geri dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerliliği olması ve 10 yıldan eski olmaması gerektiği belirtildi. İDO’nun bu hatlarında araçlı yolcu taşıması yapılmadığı bilgisi de aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN