İhtiyaç sahibi vatandaşlara güzel haber! Başvuranların hesabına 3.708 TL nakit yardım yapılacak:

İhtiyaç sahibi vatandaşlara güzel haber! Başvuranların hesabına 3.708 TL nakit yardım yapılacak:

Aile ve Sosyal Güvence Bakanlığı harekete geçti. Her bir başvuru yapanın mevcut hesabına 3 BİN 708 TL transfer ediliyor: Hesaplarınızı kontrol edin...

Aile ve Sosyal Güvence Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, sosyal yardım ödemesi ailelerin hesaplarına başarıyla yatırıldı. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin yatırıldığı duyuruldu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından. Dar gelirli ve çocuklu ailelerin aldıkları farklı miktardaki ödemelerin detaylarına dair bilgiler de paylaşıldı.

Bakanlık tarafından, SED yardımı, dar gelirli vatandaşların çocukları için her ay düzenli bir şekilde hesaplara aktarılıyor. Bu desteği alan vatandaşlar ödeme tarihlerini sorgularken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemelerinin yatırıldığını kamuoyuna duyurdu.

2-001.jpg

KİMLERİN YARARLANMASI MÜMKÜN?

Ekonomik zorluklar nedeniyle, destek almadıkları takdirde korunmaya ihtiyaç duyan kişiler, bakım önlemi kararı alınmaksızın SED hizmetlerinden yararlanabilir. Ailesi veya yakınları tarafından bakılan çocuklar bu kategoride yer alır.

Yaş sınırlarını doldurarak, sosyal hizmet kurumlarından veya koruyucu aile tarafından ayrılanlar ve bir iş veya meslek edinme kursuna devam edenler veya bir iş ve meslek sahibi olamayanlar ve desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler de yararlanabilir.

Ani doğal afetler, hastalıklar veya kazalar sonucu kendi temel ihtiyaçlarını veya bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar veya hayati tehlikesi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşanlar veya vefat eden kişilerin çocukları SED hizmetlerinden yararlanabilirler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

T.C. Kimlik Numarası,
Gerekli durumlarda alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
İş-Kur veya meslek kurslarına başvuru belgesi,
Başvuranın durumunu belirlemek için talep edilebilecek diğer belgeler.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri, muhtaç vatandaşlarla ilgili ek bilgi ve belgeleri elde etmek için ek araştırmalar yapabilirler.

ÖDEME TUTARLARI NETLEŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı bu sene okul öncesi çocuklar adına 2 bin 59 lira olarak belirlendi.

Diğer yandan, ilkokul çağındaki çocuklar için 3 bin 90 Türk Lirası, ortaokul çağındaki çocuklar için 3 bin 295 Türk Lirası, ve okula gitmeyen ortaokul çağındaki çocuklar için 2 bin 59 Türk Lirası ödeme gerçekleştiriliyor.

Bakanlık tarafından, SED ödemesi kapsamında yükseköğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 708 lira ödeme yapılırken, kuruluş bakımından ayrılan gençler için de 1,648 lira ödeneğin olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN