İki isim iki tarihe dikkat çekti! 6 Mart ve 14 Mart'ta ne olacağını açıkladılar: Uykuları kaçıran sözler!

İki isim iki tarihe dikkat çekti! 6 Mart ve 14 Mart'ta ne olacağını açıkladılar: Uykuları kaçıran sözler!

İki çok farklı isim, iki büyük iddia... Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü'den 6 Mart ve14 Mart'a dair dikkat çekici uyarılar geldi. 6 Mart ve 14 Mart'ta ne olacak? Türkiye'yi bu tarihlerde ne bekliyor? 6 Mart ve 14 Mart'ta deprem mi olacak? İşte milyonlarca insanı uykusundan edecek iddialar...

İki ünlü isimden Mart ayı için korkutan uyarılar geldi... Cübbeli Ahmet 14 Mart'a, Frank Hoogerbeets de 6-7 Mart'a dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında jeofizikçilerden astrologlara pek çok farklı alandan uzman uyarılar yapmaya başladı.

Kahramanmaraş depremini 3 gün önce sosyal medya hesabından paylaşmasıyla adını duyuran gökbilimci Frank Hoogerbeets bu kez de 6-7 Mart tarihleri için bir uyarıda bulundu. Cübbeli Ahmet ise 14 Mart tarihine dikkat çekti.

yeni-haber-basligi-050a5218.jpg

GÖKBİLİMCİDEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş merkezli depremleri 3 gün önce sosyal medya hesabından paylaşmasıyla Türkiye'de tanınır hale gelen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets yeni bir "sismik olay" tahminiyle Türkiye'de yaşayanları endişeye soktu. Mart ayının ilk haftasına dikkat çeken Hoogerbeets, "Büyüklüğü 7 veya 8'in çok üzerinde bir sismik olay olabilir." ifadelerini kullandı.

61762f4f45d2a0a1041b8f38.webp

Dünya, Merkür ve Satürn gezegenlerinin yakınlaşacağını ve bu yakınlaşmanın sismik olayları tetikleyebileceğini öne süren Hoogerbeets, "Ayın 3'ü veya 4'ü civarında, büyük bir sismik olay olabilir. Ayrıca dolunay veya ayın 6 ile 7'si gibi de olabilir. Abartmıyorum. Korku yaratmaya çalışmıyorum. Kritik gezegen geometrisinin sismik olaylara neden olduğu biliniyor. Bunu küçümsememeliyiz." şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ'Nİ TAHMİN ETMİŞTİ

Hoogerbeets, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana Kahramanmaraş depreminden üç gün önce 3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşımda “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadesini kullanmıştı.

Ünlü gökbilimci gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahmini yapıyor. Aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarlığıyla da bilinen Hoogerbeets, “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinin üçüncü sırasında yer alıyor.

Tahminlerini YouTube kanalında ve Twitter'da yaptığı paylaşımlarla insanlara yayan gökbilimci 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu.

975446-697157140.jpg

SALI'YI ÇARŞAMBA'YA BAĞLAYAN GECEYE DİKKAT

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü Mart ayı için yaptığı uyarıyla dikkatleri üzerine çekti. Ünlü 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat çekerek, bu gece ülkede bir felaket yaşanabileceğini iddia etti.

Ünlü, "Mart'ın 14'ünü 15'ine bağlayacak gece önemlidir. Bunun özelliği nedir peki? Rumi Takvime göre ilk Çarşamba'dır. Biz takvime bakarak tespit ettik. Senede biz iki Çarşamba'ya dikkat çekiyoruz. Dualar yazıyoruz. Ben senede iki kez bu günleri sizlere aktarıyorum. " şeklinde konuştu.

Cübbeli Ahmet, sözlerinin devamında "Muhammed Mustafa Şenkidri Hazretleri kitabında çok acayip ilimler koymuş. Burada Mart'ın ilk Çarşambasını işaret ediyor. Zaten Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gün için senelerdir anlatıyorum. Mart önümüzde şu an. Bu sene 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat edelim. Ben astrolog değilim. Gökbilimci değilim. Ulemalara bakan biriyim. O velilerin söylediklerini sizlere aktarıyorum. Ne olur ne biter? İstanbul özelinde olmayabilir. Taşrada olabilir. Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN