İki kırmızı çizgimiz var

İki kırmızı çizgimiz var

Sandığın kum saati sona yaklaşırken iktidar cenahının muhalefet blokuna dönük ‘itham siyaseti’ vaatlerin önüne geçti. Cumhur İttifakı’nın her geçen gün dozunu artırdığı ‘terörle iltisak, masa altı pazarlığı, PKK ve FETÖ ile işbirliği’ suçlamalarına karşı en net cevap Kılıçdaroğlu’ndan geldi: Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan, iki bayrak. O kadar, nokta.

Türkiye seçimlere hazırlanırken propaganda sürecini başlatan siyasi partilerin söylemleri de sertleşti. Cumhur İttifakı’nı oluşturan paydaşlar ise muhalefet bloğuna HDP ile işbirliği üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Suçlamalar ‘terörle iltisak’ boyutuna kadar uzandı. Seçmenin algısını hedefleyen iddialara bugüne kadarki en keskin yanıt Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

GENÇ SEÇMENE: SANDIĞA GİDİN TÜRKİYE’NİN KADERİ ELİNİZDE

Ankara’da Akşener ve Karamollaoğlu’yla birlikte katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu “‘Bunlar terörle iltisaklı, şununla iş birliği, bununla iş birliği’... Bir sürü yalan söylüyorlar. Açık ve net ifade ediyorum. Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi var. Biri vatan biri bayrak” dedi. Genç seçmene oy verme çağrısı yapan CHP lideri “Sakın ola ‘İşim vardı’, ‘tatile gideceğim’ demeyin. Türkiye’nin kaderini siz belirleyeceksiniz” diye konuştu.

1504krt01a-tum.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi, önceki akşam Atatürk Spor Salonu’nda 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görevdeki 4. yılda hayata geçirdikleri projeleri tanıttığı törene, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Törende yaptığı konuşmada gençlere seslenen Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki seçimlerin kaderini belirleyecek olanlar sizlersiniz. İlk kez sandığa gidip, ilk oyunu kullanacak olan 5,5 milyon genç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek. Sizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ileriye, çağdaşlığa taşıyacak olanlarsınız. Size güvenimiz sonsuzdur.”

“Güzel Ankara’mızın çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı, dördüncü yılı bitirdiniz, hizmetlerinizi Ankaralılara sundunuz. ‘Hesap vermeye geldik’ dedi. Ne kadar özlemişiz değil mi? Toplanan her kuruşun hesabını milletine vermek ve o onuru yaşamak, her demokraside olması gereken temel bir kural. O kadar yabancılaştık ki birisi gelip de bizlere ‘Sizin paranızı şuralara şu şekilde harcadım. Miktarı şuydu, ihaleleri şöyle yaptım, kamuya açık yaptım, sonsuza kadar kalacak bunlar, istediğiniz zaman izleyeceksiniz, kör kuruşu yanlış yere harcamadık’ diye halkına hesap veriyor. İşte demokrasi budur. İşte Türkiye’nin kurtuluş yolu da budur. Birlikte yapacağız. Başkan dedi ki ‘Metroyu yapacağım, izin vermiyorlar. ‘Siz yapın.’ Onlar yapmıyorlar’. Sayın Başkan’ım, Allah nasip eder, siz de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız. O izin verilmeyen belgelerin tamamına, ‘Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ olarak imza atacaksınız.”

“Efendim ‘Bunlar geldiler, terörle iltisaklı, şununla iş birliği, bununla iş birliği’... Bir sürü laflar, palavralar, yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum, açık ve net; Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır. Bir; vatan. İki; bayrak. O kadar, nokta. Bir daha ifade edeyim, Mısır’daki sağır sultan da duysun. İki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız. Gözünüzü kırpmadan bayrağımızı indirtmeyiz, vatanımızı terk etmeyiz. Hiç kimse endişe etmesin. Dolayısıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz, nasıl bir Türkiye olduğunu göreceksiniz. Ayrılığın gayrılığın olmadığı bir Türkiye’yi, her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi, her evde bereketin olduğu bir Türkiye’yi, bir mülteci kampı değil, onuru ile yükselen bir Türkiye’yi göreceksiniz. Türkiye’yi mülteci kampına çevirdiler. Göreceksiniz, bütün bunların tamamını beraber düzelteceğiz. Birlikte düzelteceğiz. Millet İttifakı olarak düzelteceğiz. Sadece ülkemize değil, dünyaya örnek olacak pek çok projenin altına imza atacağız. Türkiye’yi kendi bölgesinin en güçlü ülkesi haline getireceğiz.”

“Ülkemize baharı getireceğiz, Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki ‘Bu pazar işim vardı’ demeyin, 14 Mayıs’ta ‘tatile gideceğim’ demeyin. Sandığa gidecek, oyunuzu kullanacaksınız. Sandığa sahip çıkacaksınız, dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. ‘Otoriter yönetimi, demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik’ diyeceksiniz. ‘Bunlar gelecek, yardımlar kesilecek’. Başkan söyledi; hiçbir yardım kesilmedi, tam tersine yardımlar arttı. Ama bizim yardımlarımız onların yardımları gibi değil. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnsan onurunu koruyacaksınız. İnsanın yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz. İnsana insan olarak bakacaksınız, insan olarak değer vereceksiniz. Temel hedefimiz bu, bu amacı gerçekleştireceğiz. Hiç endişe etmeyin, bu güzel ülkemize baharı getireceğiz. Güzellikleri, barışı, huzuru, bereketi getireceğiz. En önemlisi, zenginliği getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz.”

AVRUPA SOSYALİSTLER PARTİSİ’NDEN ORTAK ADAY KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

CHP Avrupa Birliği Temsilciliği Başkanı ve Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) yönetim kurulu üyesi Kader Sevinç, PES’in CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajını, Twitter hesabından paylaştı. PES’in mesajında “Türkiye’deki seçimlere bir ay kaldı, Türkiye’deki insanlar için Erdoğan’ın otoriterliğine karşı durmak, demokrasi ve güçler ayrılığı için önemli bir an. Muhalefet partilerinin, saygın ve şefkatli bir lider olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşmesini sonuna kadar destekliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN