İkinci tur seçimleri dünya medyasında: Türkiye kutuplaşan dünyanın merkezinde

İkinci tur seçimleri dünya medyasında: Türkiye kutuplaşan dünyanın merkezinde

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy verme işlemleri devam ederken, dünya basınında yakından takip ediliyor. ABD medyasında seçim sonucunun Türkiye ötesinde etkileri olacağı belirtilirken, “Türkiye giderek kutuplaşan dünyanın merkezinde yer alıyor” denildi.

Türkiye’de halk cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bugün saat 08.00’den itibaren oy vermeye başlarken, sandıklar 17.00’de kapanacak. Kritik seçimleri yakından takip eden dünya medyası da oylamaya geniş yer veriyor.

‘NATO’DA KRİTİK ROLÜ VAR’

ABD merkezli Associated Press (AP) haber ajansında yayınlanan haberde, ilk tur seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde bitirdiğinin altı çizilirken, Türkiye'nin Avrupa ile Asya'nın arasında bulunduğu ve NATO'da kilit bir rol oynadığı kaydedildi. Haberde, "Nihai kararın Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir" diye eklendi.

Fransa merkezli AFP’nin haberinde ise, ilk turun çekişmeli olduğu ve Türkiye'nin hem Avrupa hem de Ortadoğu'daki pozisyonu nedeniyle dünya medyasının seçimleri dikkatle izlediği belirtildi.

Türkiye'nin Ukrayna işgalindeki rolüne, NATO ve Ortadoğu'daki nüfuzuna dikkat çeken The Wall Street Journal gazetesi, milyonlarca seçmenin cumhurbaşkanlarını seçmek için sandık başına gittiklerini belirtti.

‘KUTUPLAŞAN DÜNYA’ VURGUSU

Medya devi CNN’de, "85 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye giderek kutuplaşan dünyanın merkezinde yer alıyor. NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip ülke Ukrayna işgalinde Tahıl Anlaşması'na arabuluculuk yaptı ve Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşı koymada önemli rol oynayan insansız hava araçları sağladı" diye kaydedildi.

Washington Post gazetesinin manşetten okuyucularına sunduğu haberde, seçimler “tarihi” olarak değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN