İkizköylülerin avukatı Akbelen Ormanları için uyardı: Seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir

İkizköylülerin avukatı Akbelen Ormanları için uyardı: Seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla Akbelen’deki 190 parselde madene izin veren kararı yürürlükten kaldırdı. İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, kararı "Gelecekte, özellikle seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir" şeklinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nın çevresindeki İkizköy, Çamköy ve Karacahisar'da bulunan toplam 190 parsellik tarım arazisi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması kararını iptal etti. İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, Akbelen Ormanı’nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin kamulaştırma kararının iptalini değerlendirdi. Cangı, "Gelecekte, özellikle seçimden sonra kamulaştırma kararları alınabilir" dedi.

Cangı, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Ayaydın'ın "Cumhurbaşkanı talebimizi geri çevirmedi" sözlerini de "Eğer gücünüz yetiyorsa Akbelen Ormanları maden sahasındaki çalışmaları durdurun alanları rehabilite ettirin, tekrar ormanların oluşmasını yaratın" şeklinde değerlendirdi.

Akbelen Ormanları'nda, Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl 24 Temmuz'da ağaç kesimine başlanmış, yüzlerce ağaç yok edilmişti.

Cangı, şunları söyledi:

''Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın bunu kendisinin aldırdığını söylüyor ve Twitter’daki paylaşımını yoruma kapatıyor. Ben buradan kendisine seslenmek istiyorum. Öncelikle bölgedeki sorunu çözmek istiyorsanız öncelikle 86541 sicil nolu linyit madeninin işletme ruhsatını ve işletme iznini geri aldırın. Eğer gücünüz yetiyorsa Akbelen ormanları maden sahasındaki çalışmaları durdurun alanları rehabilite ettirin, tekrar ormanların oluşmasını yaratın. Daha da gücünüz yetiyorsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2005 yılında almış olduğu karar doğrultusunda Yatağan Yeniköy Termik Santrali’ni kapatın.''

ERDOĞAN AKBELEN'DEKİ KAMULAŞTIRMA KARARINI KALDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik tarım arazisinin linyit madenine açılması için 11 Mart'ta verdiği acele kamulaştırma kararını 13 Mart'ta iptal etti. Kararın yine Erdoğan'ın imzasıyla iki gün sonra iptal edilmesinden saatler önce açıklama yapan AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek acele kamulaştırma kararını gözden geçirmesini talep ettiğini duyurdu. İptal kararının ardından da Erdoğan'a teşekkür eden Ayaydın, "Cumhurbaşkanımız talebimizi olumlu karşıladı" dedi. Gazeteci Bahadır Özgür ise kararın iptal edilmesini Aydın Ayaydın için yapılmış "seçim propagandası" olarak yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN