İklim Enstitüsü dünyayı böyle uyardı: Bu son savaş...

İklim Enstitüsü dünyayı böyle uyardı: Bu son savaş...

Potsdam İklim Etki Araştırmaları Enstitüsü (PIK) Direktörü Johan Rockström, insanlığın iklim değişikliğiyle ilgili kritik bir mücadele verdiğini vurgulayarak, "Gezegenimiz için son savaşımızı veriyoruz" dedi.

Potsdam İklim Etki Araştırmaları Enstitüsü (PIK) Direktörü Johan Rockström, insanlığın iklim ve gezegen için son savaşını verdiğini ifade etti. Rockström, RBB Info radyosuna yaptığı açıklamada, son beş yılda iklim değişikliğinin daha sık inkar edilmesi ve bilim düşmanlığının artan bir trend haline gelmesinden endişe duyduğunu belirtti.

"GEZEGENİMİZ İÇİN SON SAVAŞIMIZI VERİYORUZ"

DW'de yer alan habere göre, iklim değişikliği konusundaki tartışmaların giderek sertleştiğine dikkat çeken Rockström, sosyal medyada iklim bilimine karşı cephe alınmasının paradoksal bir şekilde olumlu bir yanı da olduğunu dile getirdi. Bu durumun, iklim krizinin topluma ulaştığının ve petrol ve doğal gaz olmayan bir geleceğe doğru adım atıldığının bir kanıtı olduğunu ifade etti. Rockström, "İklim ve gezegenimiz konusunda son savaşımızı veriyoruz" şeklinde konuştu.

COP28'DE NE GÖRÜŞÜLDÜ?

Dubai'de düzenlenen 28'inci Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP28) petrol, doğal gaz ve kömürün küresel ekonominin temeli olmaktan çıkması gerektiği ve bunun ne kadar hızlı gerçekleşeceği tartışıldı. Bu, ülkeler arasında çıkar çatışmalarına neden oluyor.

Rockström ayrıca, Almanya'nın iklim değişikliği tartışmalarında önemli bir rol oynadığını, ekonominin ihracata dayandığını ve ihracatın fosil yakıtlara bağımlı olduğunu vurguladı. Almanya gibi modern bir refah devletinin, istihdam güvencesi sağlayarak dekarbonizasyon sürecini devam ettirmesi durumunda, Endonezya, Hindistan, Brezilya ve diğer gelişmekte olan ülkelere güçlü bir sinyal göndereceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN