İlber Ortaylı öve öve bitiremedi! Yerli yabancı tüm turistler uğramadan gidemiyor! Türkiye’nin İtalya’yı kıskandıran ilçesi

İlber Ortaylı öve öve bitiremedi! Yerli yabancı tüm turistler uğramadan gidemiyor! Türkiye’nin İtalya’yı kıskandıran ilçesi

Türkiye'nin farklı köşelerinde birçok farklı güzellik yer alırken bu yer UNESCO Dünya Mirası listesine de adını yazdırdı. Türkiye'nin Küçük İtalyası olarak biliniyor yerli yabancı tüm turistler buraya uğramadan gidemiyor. İlber Ortaylı ise bu kenti öve öve bitiremiyor. İşte hem turistlerin hem de İlber Ortaylı'nın listesindeki o yer…

Türkiye'de farklı güzellikler bulunurken Karabük'e uğramamış olanlar pişman olacak. Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Safranbolu ilçesi Türkiye'nin gözde turistik mekanları arasında yer alıyor. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan bu kent, İlber Ortaylı'nın da öve öve bitiremediği şehirler arasında yer alıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan şehre ilk ayak basanlar ise genelde Rus turistler oluyor.

İLK KAFİLE AYAK BASTI

Türkiye'nin dikkat çeken destinasyonları arasında yer alan Safranbolu yılın ilk turist kafilesini ağırladı. UNESCO listesinde yer alan Safranbolu bir Osmanlı Kasabası olarak biliniyor. 1082 kişiden oluşan Rus yolcu ve 426 personel Karabük'ün tarihi ve turistik dokularını keşfetmek için limana demirlendi.

safranbolu-1.jpg

Tarihi bir yolculuğun tadını çıkartmak isteyen kişiler Safranbolu'yu tercih ederken Rus turistlerde bu deneyimi yaşamaktan geri durmuyor. Osmanlı mimarisinin büyüleyici örneklerini burada rahat bir şekilde görebilirsiniz.

RUS TURİSTLER HAYRAN KALDI

Türkiye'ye ayak basan Rus turist kafilesi Safranbolu'da keyifli dakikalar geçiriyor. Türkiye'nin eşsiz lezzetleri arasında yer alan Türk kahvesi ve tatlıların lezzeti ile birlikte alışveriş keyfini yaşayan Ruslar, Çikolata Müzesi ve tarihi Kent turunu da tamamladı. Yöresel tatlıları deneyimleyen turist kafilesi hediyelik eşyalar ile birlikte ülkelerine dönüş için hazırlık yapıyor.

safranbolu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN