İliç'teki maden faciasıyla ilgili kritik belge: Usulsüzlükle kapasite artırılmış

İliç'teki maden faciasıyla ilgili kritik belge: Usulsüzlükle kapasite artırılmış

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İliç'teki maden faciasıyla ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Yavuzyılmaz, Çöpler 2. Kapasite Artışı Nihai ÇED Raporu’nda, liç sahasının 5. ve 6. fazlarının inşa edilmemesine rağmen inşa edilmiş gibi gösterilerek kapasitenin 85,3 milyon tona çıkarıldığını açıkladı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili çarpıcı bir belge yayımladı.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı belgeye göre, dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’un onayladığı Çöpler 2. Kapasite Artışı Nihai ÇED Raporu’nda yığın liç sahasının 5. ve 6. fazları inşa edilmediği halde, inşa edilmiş gibi gösterilerek sahanın kapasitesi kağıt üzerinde 85,3 milyon tona çıkarıldı.

1-006Deniz Yavuzyılmaz

'BİR DEĞİL İKİ ŞİRKETİN BASKISI VAR'

Yavuzyılmaz, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İliç’te Anagold’un işlettiği ‘Çöpler madeninde’ aşırı yükleme yapılan ve kayma yaşanan yığın liç sahasına Kartaltepe A.Ş. adlı bir şirketin de, ‘Çakmaktepe madeninden’ çıkardığı oksit cevherlerini getirip yığdığını tespit ettik. Sonuç olarak: Bu maden tesisinde bir değil iki şirketin üretim baskısı var! Bu üretim baskısını kuran şirketlerin sahipleri de aynı! %80 SSR Mining ve %20 Lidya Madencilik (Çalık Grubuna bağlı) Sonuç felaket! Kaynak: Kartaltepe A.Ş. 2.Kapasite Artışı Projesi Nihai ÇED Raporu"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN