İlk kadın Hazine Genel Müdürüydü: Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen hayatını kaybetti

İlk kadın Hazine Genel Müdürüydü: Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü ve CHP'nin eski genel başkanı Altan Öymen'in eşi, Aysel Öymen dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

CHP'nin 1999-2000 yılları arasında genel başkanlık görevini yürüten ve Anka Haber Ajansı kurucularından gazeteci yazar Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Aysel Öymen, Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak görev yapmıştı.

altan-oymen-ve-aysel-oymen-2.jpg

AYSEL ÖYMEN KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Aysel Öymen, Hazine Müsteşarlığı’nın değişik bölümlerinde önemli görevler üstlendi. Aysel Öymen, Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak görev yaptı. Aysel Öymen Türkiye’ye döviz akımı sağlayan OECD Türkiye’ye Yardım Konsorsiyumu’nda Türk heyetlerine de başkanlık etti.

Altan Öymen ile evli olan Aysel Öymen iki çocuk sahibiydi.

Aysel Öymen'in cenaze töreniyle ilgili bilgiler henüz netleşmedi.

ÖZGÜR ÖZEL: HABERİ DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aysel Öymen'in vefatı dolayısıyla sosyal medya platformu X hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

"Vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğim Genel Başkanımız Altan Öymen'in değerli eşi, ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen'e Allah'tan rahmet, Öymen ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

ODABAŞI'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da X hesabı üzerinden başsağlığı dileklerini iletti. Odabaşı, "CHP'nin önceki dönem genel başkanlarından Sayın Altan Öymen'in değerli eşi ve Türkiye'nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen'in vefat haberini üzülerek öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, Öymen Ailesi'ne ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim." ifadelerini kullandı.

TGC: AYSEL ÖYMEN'İ KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Öymen’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. TGC’nin mesajı şöyle:

“Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Değerli Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen’in eşi, üyemiz Aslı Öymen’in annesi Aysel Öymen’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Öymen ailesinin acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN