İlk kez tüm adaylar tek ankette! İstanbul anketinde büyük sürpriz

İlk kez tüm adaylar tek ankette! İstanbul anketinde büyük sürpriz

Yerel seçimlere yaklaşırken araştırma şirketleri anketler yapmaya devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak seçim için gerginlik tırmanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için SONAR Araştırma son anketini yayınladı. İlk kez tüm adaylar tek ankette! İstanbul anketinde büyük sürpriz...

NESİBE GÖVEN ATALAY

SONAR Araştırma'nın son anketine göre, 31 Mart'ta yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum arasındaki yarış oldukça çekişmeli geçiyor. Anket sonuçlarına göre İmamoğlu %41,1 oy oranıyla önde giderken, Kurum'un oy oranı %40,6 olarak belirlendi. Diğer adaylar arasında DEM Parti'den Başak Demirtaş %6,5, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu %4,3, Yeniden Refah Partisi adayı %2,1, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu %1,3, bağımsız aday Mehmet Sevigen %0,6 ve Yenilik Partisi'nden Birol Aydın %0,5 oy alıyor.

resim-2024-02-08-172138138.png

BAŞAK DEMİRTAŞ DETAYI

Anket, Başak Demirtaş'ın adaylık iddiası devam ettiği dönemde yapıldığı için, uzmanlar DEM Parti'nin oy oranında bir kaç puanlık düşüş bekliyor. Uzmanlar bu oyların önemli bir kısmının İmamoğlu'na kayacağı görüşünde birleşiyor.

Anket sonuçları, İstanbul'da seçmen tercihlerinin ne kadar bölündüğünü ve iki ana aday arasındaki yarışın ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Ayrıca, anket sonuçları diğer adayların da seçim sonuçları üzerinde etkili olabileceğini ortaya koyuyor. İstanbul seçmeninin kararının son ana kadar değişebileceğini gösteren bu sonuçlar, seçim kampanyalarının önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacağını ve adayların her bir oyu kazanmak için çaba göstereceğini işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN