İmamoğlu AKOM'da açıkladı: Metrekareye 150 kg yağış düştü

İmamoğlu AKOM'da açıkladı: Metrekareye 150 kg yağış düştü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un kuzey ilçelerindeki yoğun yağışla ilgili son duruma dair açıklamalarda bulundu. Bazı noktalarda metrekareye 150 kg yağış düştüğünü belirten İmamoğlu, 2 bin 137 personelin sahada görevli olduğunu söyledi.

İstanbul'un kuzeyinde etkili olan kuvvetli yağış sonrası bölge sular altında kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da yaptığı açıklamada son durumu aktardı. mamoğlu, "2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valilikle irtibat halindeyiz. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor" dedi.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi.

Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi'ne müdahale ediliyor.

Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. 2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN